PFA og entreprenør køber bid af ny bydel i Aalborg af sig selv

Pensionsselskabet PFA og byggefirmaet A. Enggaard køber de første byggefelter i, hvad der skal blive Aalborgs nye bydel. De har sikret sig byggeretten til 35.000 kvm boligbyggeri, fordelt på op mod 400 boliger.
Foto: PR
Foto: PR

Over de næste 20-30 år skal Stigsborg Havnefront udvikles til at blive Aalborgs nye bydel. Det store projekt har været på tegnebrættet længe, og nu er de første byggegrunde solgt.

Det skriver Børsen.

Køber er pensionsselskabet PFA og entreprenørvirksomheden A. Enggaard. Med købet har de sikret sig byggeretten til 35.000 kvm boligbyggeri, hvorpå der kan bygges op mod 400 boliger. Både PFA og A. Enggaard er medejer af arealudviklingsselskabet Stigsborg, som står for at sælge jorden i området. At selskaberne har solgt til sig selv betyder dog ikke, at der er givet rabat, understreger selskabets ejendomsdirektør, Michael Bruhn over for avisen.

"De har brugt en forkøbsret, men prisen er sat med bistand fra ejendomsmæglere," udtaler Flemming Borreskov, formand for Stigsborg, til Børsen.

Det tidligere industriområde i den nordjyske by er på 54 hektar, og når det er færdigudviklet, vil Stigsborg rumme omkring 4000 boliger til 7500 mennesker. Samlet er der 400.000 kvm byggeretter i Stigsborg, oplyser Michael Bruhn.

Det er ca. et år siden, at de to parter købte sig ind i Stigsborg for ca. 61 mio. kr. hver. Dengang meddelte både PFA og A. Enggaard, at de forventede at købe nogle af byggeretterne i området.

"Vi håber at få et årligt afkast på over 10 pct. på projektet. Når man køber et færdig boligprojekt, ligger man på 4-5 pct. i afkast," udtalte Michael Bruhn til Jyllands-Posten i et interview om investeringen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også