Matas-topchef venter nu flere butikker

Så længe butikker tjener penge, sker der ikke lukninger, lyder det fra Matas' topchef, der også er klar til at åbne nye.
Foto: Ritzau Scanpix/Sofie Mathiassen
Foto: Ritzau Scanpix/Sofie Mathiassen
AF RITZAU FINANS

Matas har oprustet markant på e-handlen, men også de fysiske butikker skal have et løft i Matas' nye strategiplan, "et fornyet Matas", som løber frem til 2023.

Der er planlagt at åbne 5-15 nye butikker i hele landet. Matas skæver samtidig til konkurrencen fra Normal og andre detailhandlere.

Adm. direktør i Matas Gregers Wedell-Wedellsborg vil dog ikke fortælle, hvor eller præcist hvor mange nye materialister, der skal åbne. Matas har i dag 277 butikker på landsplan.

"Det prikker vi ikke ud, men der er nogle steder, hvor vi kan se, at danskerne begynder at flytte hen, så er det også på tide, at vi finder et par steder, hvor vi skal lave butikker," siger Gregers Wedell-Wedellsborg til Ritzau Finans.

Matas skriver samtidig i sit regnskab første kvartal, at det ikke er bleg for at lukke butikker, som ikke længere tjene penge. Gregers Wedell-Wedellsborg peger på, at det ikke er aktuelt i øjeblikket.

"Vi har ikke planer om at lukke butikker, så længe butikkerne tjener penge, og kunderne er glade for dem, så betyder det, at butikkerne har det godt, men hvis vi ikke kan få det til at løbe rundt, så kan vi ikke holde butikkerne i live," siger Gregers Wedell-Wedellsborg.

Matas har et stykke tid været presset af kæden Normal og andre detailhandlere. Matas skriver i forbindelse med regnskabet, at det har skåret i prisen på en række hverdagsprodukter for at være mere konkurrencedygtige.

"Det vigtigste er ikke at rende efter, hvad andre gør. Man skal sætte sin egen dagsorden. Vi skal skilles os ud, så kunderne går til Matas først, men er der et område, hvor de sætter priserne ned, så skal vi ikke lukke øjnene for det - så skal vi være med på det."

"Vi har gjort det, at vi har sat priserne ned på en række varer, så vi kan matche dem. Vi har samtidig kørt en masse kampagner hen over året," fortæller Gregers Wedell-Wedellsborg.

Matas under pres: Må gå nye veje for at vende udviklingen 

Matas-topchef: Vi skal investere i fysiske butikker

Kommende Matas-lukninger vil ramme bred kreds af udlejere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også