EjendomsWatch

Færre værdireguleringer sender resultatet ned hos Akelius

Det svenske ejendomsselskab Akelius, der har over 1000 lejemål i København, havde uændrede indtægter i første halvår, men lavere værdireguleringer sender bundlinjen ned med over end en mia. kr. I Danmark har opkøbene stået stille i 2018.

Amagerbrogade 97 var en af flere københavnske ejendomme, som det svenske ejendomsselskab Akelius købte i forbindelse med sin "clean the map"-strategi. | Foto: PR / Keystone

Børsnoterede Akelius, som har 1031 københavnske lejemål i sin portefølje, havde uændrede lejeindtægter, svarende til 1,7 mia. kr., i de første seks måneder af 2018, viser halvårsregnskabet mandag.

Et fald i værdireguleringer betød, at indtjeningen før skat faldt med godt en fjerdedel til 423 mio. euro (ca. 3,1 mia. kr.). Samtidig har opkøbene i Danmark har stået stille i modsætning til andre svenske investorer som Klövern og Heimstaden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier