Statens flytteplaner til Ørestad er røget på gulvet

Et flertal uden om regeringen vil ikke godkende, at Skattestyrelsen flytter ind hos Solstra Capital med henvisning til, at det ultimative ejerskab befinder sig i skattely, skriver Ekstra Bladet.
Foto: PR
Foto: PR

En aftale mellem Bygningsstyrelsen og kapitalfonden Soltra om at udleje Copenhagen Towers i Ørestad til den kommende Skattestyrelse er faldet på gulvet, skriver Ekstra Bladet.

Over for avisen oplyser Socialdemokraternes skatteordfører Benny Engelbrecht, at aftalen er nedstemt af et flertal uden for regeringen. Det består af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Enhedslisten, fremgår det.

Som omtalt af EjendomsWatch i sidste uge skulle et aktstykke blot godkendes i Folketingets Finansudvalg for at bekræfte aftalen, der ville sikre Solstra Capital Partners lejeindtægter på over 300 mio. kr. over de næste 10 år.

Ifølge Ekstra Bladet har Soltra Capital Partners som en af sine største aktionærer pakistaneren Alshair Fiyaz, der optræder i de såkaldte Panama-papirer, der har blotlagt, hvordan tusindvis af velhavere har benyttet oversøiske selskaber til at minimere deres skat.

Staten rykker ind i kontortårne i Ørestad  

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også