EjendomsWatch

Statens flytteplaner til Ørestad er røget på gulvet

Et flertal uden om regeringen vil ikke godkende, at Skattestyrelsen flytter ind hos Solstra Capital med henvisning til, at det ultimative ejerskab befinder sig i skattely, skriver Ekstra Bladet.

Foto: PR

En aftale mellem Bygningsstyrelsen og kapitalfonden Soltra om at udleje Copenhagen Towers i Ørestad til den kommende Skattestyrelse er faldet på gulvet, skriver Ekstra Bladet.

Over for avisen oplyser Socialdemokraternes skatteordfører Benny Engelbrecht, at aftalen er nedstemt af et flertal uden for regeringen. Det består af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Enhedslisten, fremgår det.

Som omtalt af EjendomsWatch i sidste uge skulle et aktstykke blot godkendes i Folketingets Finansudvalg for at bekræfte aftalen, der ville sikre Solstra Capital Partners lejeindtægter på over 300 mio. kr. over de næste 10 år.

Ifølge Ekstra Bladet har Soltra Capital Partners som en af sine største aktionærer pakistaneren Alshair Fiyaz, der optræder i de såkaldte Panama-papirer, der har blotlagt, hvordan tusindvis af velhavere har benyttet oversøiske selskaber til at minimere deres skat.

Staten rykker ind i kontortårne i Ørestad

Forsiden lige nu

Malta-investor køber grund - vil bygge eksklusive boliger ved Køge

Efter en årelang proces er det lykkedes ejerne bag Nimgården at komme af med en grund på 7,5 hektar land. Advokat på handlen fortæller til EjendomsWatch, at de første 33 boliger skal stå klar i 2020. Det er ikke købers første ejendomsinvestering i Danmark, siger rådgiver.

Analysebureau: Spekulativt byggeri er ikke udbredt

Faldet i priserne på boligmarkederne i Danmarks nabolande, skal man ikke forveksle med tegn på, at en boble er ved at briste. Det er en priskorrektion skabt af mere byggeri - også i Danmarks bygges der over gennemsnittet, skriver analysehus.

Mørke skyer over Magasins britiske ejer

To britiske kreditforsikringsselskaber har skruet ned for, hvor store ubetalte regninger, de vil dække for Debenhams leverandører, skulle stormagasinet ende i den situation, hvor man ikke selv kan betale.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier