EjendomsWatch

Statens flytteplaner til Ørestad er røget på gulvet

Et flertal uden om regeringen vil ikke godkende, at Skattestyrelsen flytter ind hos Solstra Capital med henvisning til, at det ultimative ejerskab befinder sig i skattely, skriver Ekstra Bladet.

Foto: PR

En aftale mellem Bygningsstyrelsen og kapitalfonden Soltra om at udleje Copenhagen Towers i Ørestad til den kommende Skattestyrelse er faldet på gulvet, skriver Ekstra Bladet.

Over for avisen oplyser Socialdemokraternes skatteordfører Benny Engelbrecht, at aftalen er nedstemt af et flertal uden for regeringen. Det består af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Enhedslisten, fremgår det.

Som omtalt af EjendomsWatch i sidste uge skulle et aktstykke blot godkendes i Folketingets Finansudvalg for at bekræfte aftalen, der ville sikre Solstra Capital Partners lejeindtægter på over 300 mio. kr. over de næste 10 år.

Ifølge Ekstra Bladet har Soltra Capital Partners som en af sine største aktionærer pakistaneren Alshair Fiyaz, der optræder i de såkaldte Panama-papirer, der har blotlagt, hvordan tusindvis af velhavere har benyttet oversøiske selskaber til at minimere deres skat.

Staten rykker ind i kontortårne i Ørestad

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier