Patrizia jagter investorer til ny milliardfond i Norden og endda Asien

Den nye direktør for Patrizia Multi Managers, Mads Rude, er i gang med at rejse over fem mia. kr. til afdelingens femte ejendomsfond. Som noget nyt kan investorerne komme fra Asien.
Foto: PR
Foto: PR

For få måneder siden overtog den tyske kapitalforvalter Patrizia den danske udbyder af ejendomsfonde, Sparinvest Property Investors og omdøbte den til Patrizia Multi Managers.

I forbindelse med overtagelsen fortalte den daværende topchef i Sparinvest Property Investors Bo W. Jensen i et interview med EjendomsWatch, at man med hjælp fra tyske investorer via Patrizias investorbase regnede med at oprette en ny fond til marts med omkring 700 mio. euro (ca. 5,2 mia. kr.) i egenkapital.

Den forventning er den nye adm. direktør i Patrizia Multi Managers, Mads Rude, nu gået i gang med at realisere, skriver Børsen.

"Vi rejste 500 mio. euro i sidste fond fra 2015-2016. Nu forventer vi at rejse en fond på 700. mio. euro. Her skal vi både benytte os af tidligere investorer, men også nye investorer i Norden og måske endda Asien," siger Mads Rude, som har været med til at grundlægge Sparinvest Property Investors, til Børsen.

Det bliver den femte fond, som Patrizia Multi Managers åbner. De fire tidligere fonde, der samlet havde et tilsagn på 11 mia. kr., har udelukkende haft investorer fra danske pensionskasser og banker, men investorerne til den nye fond, som får titlen PMM Global V, skal ikke bare finde pengene i Danmark, men også i udlandet, siger direktøren. Planen er først at finde investorer i Norden og efterfølgende i resten af Europa.

Fondene investerer primært i mindre og mellemstore ejendomme i Asien, Europa og Nordamerika gennem lokale ejendomseksperter. Afkastene på ejendommene er typisk skabt ved at renovere dem, noget tidligere investorer muligvis har undladt pga. manglende kapital, siger Mads Rude til Børsen.

Typisk videresælger kapitalforvalteren ejendommene efter 3-5 år.

Patrizia køber Sparinvest Property Investors

Udbyder af ejendomsfonde skifter topchef

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også