EjendomsWatch

Aarhus søger investorer til tre nye milliardprojekter

MIPIM 2018: Med nye konkrete udviklingsprojekter i kufferten drager Aarhus Kommune sammen med sine rådgivere afsted til den kommende uges ejendoms- og investormesse Mipim. Timingen er rigtig til nye projekter, siger kommunens chef for byudvikling. Almene boliger er spydspids i nyt boligområde.

Foto: Ritzau Scanpix/Tycho Gregers

AARHUS — Hun når næsten at blive helt forpustet af at remse alle de igangværende bygge- og udviklingsprojekter i Aarhus op. Altimens peger Bente Lykke Sørensen, chef for kommunens by- og boligudvikling, og viser frem på den fem meter lange minimodel af landets næststørste by. Her giver fint udskårne stykker flamingo og modeller i plastic det ud for både nuværende og kommende byggeprojekter i byen, der ifølge Danmarks Statistik vil øge sin befolkning med 20 pct. frem mod 2045 – det dobbelte af landsgennemsnittet.

Især bydelen Aarhus Ø, der over de kommende år forsynes med både dagligvarebutikker, hotel og letbane lige til døren, fylder godt i modelbyen, som ude i virkeligheden, tæt på Molslinjens færgelejer et stykke tid endnu, allerede har tiltrukket investeringer, der er flere milliarder værd og som har forvandlet det gamle industrielle havneområde til et boligområde med nogle af byens højeste kvadratmeterpriser. Som prikken over i'et opføres Lighthouse-projektet, som i 128 meters højde og med 35.000 kvm boliger vil knejse som et fyrtårn over hele Aarhus Bugt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier