Ny bankejer ser muligheder i dårlige ejendomslån

Topchef i Sparekassen Vendsyssel, Vagn Hansen, ser forretningspotentiale i nogle af de problemlån, som banken har overtaget fra krakkede Østjydsk Bank.
AF THOMAS BO CHRISTENSEN, FINANSWATCH

Selv om Østjydsk Bank reelt gik ned på grund af for mange dårlige lån i især ejendoms- og landbrugssektoren, så betyder det ikke lig med, at der ikke også er forretningsmuligheder i nogle af dem. Det siger chefen for Sparekassen Vendsyssel, som overtog kunderne og udlånet i krak-banken i sidste uge. Det skriver Børsen.

Til avisen vil topchef Vagn Hansen ikke udtale sig om, hvor mange af de 14.000 kunder som er i problemer, og hvor meget af udlånet på 1,6 mia. kr. som skal afvikles. På samme måde vil han ikke udtale sig om, hvor stor en del, der kan arbejdes videre med.

"Nogle engagementer er så dårlige, at de skal afvikles, men det er en mindre del. Vi er inde i et konjunkturforløb, der giver muligheder for, at ting kan blive bedre. Det gælder især også inden for landbrug, hvor det ikke ser helt så sort ud. Vi har en vis tillid til, at det kan udvikle sig fornuftigt," siger Vagn Hansen til Børsen.

Ejendomsudlån sender jysk bank i uføre

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også