Nybolig Erhverv-kæden havde 18 pct. fremgang i 2017

Erhvervsmæglerkæden, der med nye ejere snart skifter navn, forventer, at fremgangen i 2017 varer ved i år. Også indtjeningen viser fine takter, siger direktør.  (Opdateret.)
Foto: PR
Foto: PR

(Artikel opdateret kl. 15.40 med kommentar fra Nybolig Erhvervs direktør.)

Rekordhøj aktivitet inden for køb og salg af erhvervsejendomme sætter sit præg på udviklingen for Nybolig Erhverv-kæden og dens 24 forretninger på landsplan.

Med en salæromsætning på 237 mio. kr. kom kæden ud af 2017 med det hidtil bedste resultat og en fremgang på 18 procent i forhold til året før, oplyser Nybolig Erhverv.

Salæromsætning er det beløb, som butikkerne har faktureret deres kunder, der har skullet købe eller sælge erhvervsejendomme.

"Det er meget positivt og et udtryk for, at vi har klaret os rigtig godt. Selvfølgelig er det et resultat af øget aktivitet i markedet, men fremgangen er også skabt gennem vores regionale forankring med et stærkt lokalkendskab," siger Anders Birch Poulsen, adm. direktør i Nybolig Erhverv-kæden, i en meddelelse.

Over for EjendomsWatch giver han udtryk for, at den øgede salæromsætning også aflejrer sig i en fornuftig fremgang i indtjeningen hos kædens butikker, men da ikke alle endnu har aflagt regnskab, kan han ikke sætte præcise procenter på fremgangen.

Anders Birch Poulsen peger ligeledes på, at Nybolig Erhvervs kommende markedsrapport, der udsendes i begyndelsen af marts, melder om fortsat fremgang i aktiviteterne over store dele af landet og inden for butiks-, kontor-, lager- og investeringsejendomme.

"Når efterspørgslen i eksempelvis København og Aarhus er større end udbuddet, kigger investorerne jo mod de øvrige byer, og det er en af styrkerne ved vores koncept. Vi har mæglerne regionalt, der kender markedet og værdierne af de ejendomme, der efterspørges. På den måde kan vi rådgive optimalt i forhold til eksempelvis investeringer og afkast," siger Anders Birch Poulsen.

Han forventer, at den positive udvikling fortsætter i 2018, selv om renten stiger.

"Januar har også været en fin måned, og der er alle tegn på, at udviklingen fortsætter. Selv efter den seneste rentestigning og en yderligere stigning senere på året vil ejendomsmarkedet fortsat være attraktivt for mange investorer," siger Nybolig Erhverv-kædens adm. direktør.

Nybolig Erhverv-kæden blev sidste år solgt af Nykredit til et aarhusiansk konsortium med den lokale ejendomsinvestor Claus Hommelhoff i spidsen.

Som led i ejerskiftet skal kæden senest ved årets udgang skifte navn.

"Alle muligheder står åbne. Intet er besluttet endnu. Men vi regner med at vi i andet halvår kommer på plads med navn og visuel identitet. Det passer også godt med, at vi skal over på vores egen it-platform," siger han til EjendomsWatch.

I 2017 blev der handlet investeringsejendomme for i omegnen af 90 mia. kr.

Nybolig Erhverv henter ny topchef til kundeoffensiv 

Nybolig Erhverv opruster i kampen om de store handler og kunder

Nybolig Erhverv København får ny direktør med mål om vækst

Aarhus-rigmand køber Nybolig Erhverv-kæden 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også