EjendomsWatch

Professor: Finansielt stormvejr kan blæse dansk økonomi omkuld

Det er kun et spørgsmål om tid, før Danmark bliver ramt af endnu en finanskrise. Kombinationen af stigende boligpriser og relativt lave renter kan give bagslag på boligmarkedet, siger Jesper Rangvid.

Jesper Rangvid, professor i CBS. | Foto: CBS

En ny krise kan ramme Danmark, og den vil få både aktie- og boligpriser til at rasle ned. Faktisk er det kun et spørgsmål om tid, lyder det fra Jesper Rangvid, professor i finansiering ved Copenhagen Business School. Det skriver Børsen.

"Med de fortsat stigende boligpriser og aktiekurser, sammenholdt med ekstremt lave renter, rykker vi dag for dag tættere på en korrektion, hvor boligpriser og aktiekurser kan begynde at falde, som vi så det i 2008 og 2009," siger Jesper Rangvid til Børsen og kalder risikoen for klart stigende.

Det kan ramme de danske banker hårdt, hvis professorens spådom bliver til virkelighed. Det viser Nationalbankens halvårlige stresstest af de danske banker, som blev offentliggjort onsdag. Her blev det konkluderet, at de fire største banker mangler 1,8 mia. kr. i polstring, hvis de skal kunne klare en hård recession.

Både bankerne og Finanstilsynet tager dog advarslerne med ro. Fra Danske Bank lyder det, at Nationalbankens scenarie er meget hårdere, end det man oplevede under den seneste krise, mens Jyske Bank garanterer, at ledelsen vil gribe ind i tilfælde af en krise. I Finanstilsynet fortæller direktør Jesper Berg, at bankerne er bedre polstret, end de var før.

Finansiel vagthund melder om et mere risikabelt finansielt system

(Denne artikel er leveret af FinansWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Fond misser millionsalg og udlejer til tidligere formand

FINGRENE I FONDSMIDLER: Helt usædvanligt valgte erhvervsdrivende fond hverken at sælge eller modernisere en bolig på Frederiksberg i forbindelse med et lejerskifte. I stedet udlejede man sidste år lejligheden til fondens tidligere formand, der nu vil have fonden til at finansiere forbedringer, han selv har lavet. LLO undrer sig.

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Der er ikke nødvendigvis langt fra milliardsucces til ditto fiasko i et ejendomslandskab, som de fleste aktører kan blive enige om, er ramt af store udfordringer. Det er blot nogle af de ting, vi ser nærmere på i vores faste overflyvning over ugens største begivenheder i branchen.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier