Professor: Finansielt stormvejr kan blæse dansk økonomi omkuld

Det er kun et spørgsmål om tid, før Danmark bliver ramt af endnu en finanskrise. Kombinationen af stigende boligpriser og relativt lave renter kan give bagslag på boligmarkedet, siger Jesper Rangvid.
Jesper Rangvid, professor i CBS. | Foto: CBS
Jesper Rangvid, professor i CBS. | Foto: CBS
AF Michael Duelund, FinansWatch

En ny krise kan ramme Danmark, og den vil få både aktie- og boligpriser til at rasle ned. Faktisk er det kun et spørgsmål om tid, lyder det fra Jesper Rangvid, professor i finansiering ved Copenhagen Business School. Det skriver Børsen.

"Med de fortsat stigende boligpriser og aktiekurser, sammenholdt med ekstremt lave renter, rykker vi dag for dag tættere på en korrektion, hvor boligpriser og aktiekurser kan begynde at falde, som vi så det i 2008 og 2009," siger Jesper Rangvid til Børsen og kalder risikoen for klart stigende.

Det kan ramme de danske banker hårdt, hvis professorens spådom bliver til virkelighed. Det viser Nationalbankens halvårlige stresstest af de danske banker, som blev offentliggjort onsdag. Her blev det konkluderet, at de fire største banker mangler 1,8 mia. kr. i polstring, hvis de skal kunne klare en hård recession.

Både bankerne og Finanstilsynet tager dog advarslerne med ro. Fra Danske Bank lyder det, at Nationalbankens scenarie er meget hårdere, end det man oplevede under den seneste krise, mens Jyske Bank garanterer, at ledelsen vil gribe ind i tilfælde af en krise. I Finanstilsynet fortæller direktør Jesper Berg, at bankerne er bedre polstret, end de var før.

Finansiel vagthund melder om et mere risikabelt finansielt system

(Denne artikel er leveret af FinansWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også