EjendomsWatch

Central grund i København kommer på markedet

Københavns Kommune sætter Dantes Plads skråt over for Tivoli til salg, hvor der skal bygges parkeringsanlæg. Lige i nærheden er en bolig- og kontorejendom også kommet på markedet.

Beliggenheden er i top, men anvendelsesmulighederne er begrænsede.

Københavns Kommune udbyder Dantes Plads til salg til etablering af underjordisk parkeringsanlæg, skriver kommunen i en pressmeddelelse. Pladsens placering i midten af København forventes at give udfordringer i udviklingsfasen.

"Der må påregnes arkæologiske fund på ejendommen. Arbejder, der forudsættern udgravning i undergrunden, kan medføre påbud om midlertidig standsning af arbejdet i henhold til museumsloven," lyder det i materialet fra Københavns Kommune.

Dantes Plads er på ca. 3.300 kvm, blev omlagt i 2011 og er en del af Metropolzone-projektet Vester Voldgade. I dag er Dantes Plads ligger mellem netop Vester Voldgade og H. C. Andersens Boulevard tæt på Tivoli og Københavns Rådhus og over for Glyptotektet.

Ejendommen er et umatrikuleret offentligt vejareal og er derfor ikke vurderet, men skal efter matrikulering optages til særskilt vurdering, lyder det i materialet fra Københavns Kommune.

Tidligere kontorejendom åbner op for boliger

Også hjørneejendommen Stoltenbergsgade 11 er kommet på markedet. Den ligger på hjørnet ved Bernstorffsgade tæt ved Københavns Hovedbanegård, Tivoli og Kalvebod Brygge.

Ifølge Kommuneplan 2015 er området udlagt til boliger og serviceerhverv. Ejendommen er på samlet 3304 kvm, hvoraf 2712 kvm er bygningsareal og 592 kvm er udnyttet tagetage.

Ejendommen har af Københavns Kommune været anvendt til kontor- og administrationsformål.

Forsiden lige nu

KPMG-topchef køber investeringsejendom til rekordpris og gør lejere nervøse

Den øverste chef i revisionsselskabet KPMG i Danmark er ved siden af sit job også ejendomsinvestor. Med en ny tocifret millioninvestering i en nødlidende ejendom i København frygter lejerne at blive kastebold mellem kortsigtede spekulanter. KPMG-direktør lover dog over for EjendomsWatch at overholde gældende lovgivning.

Et flertal af danskere går ind for blandede byområder

Hverken høje eller lave indkomstgrupper skal klumpe sig sammen, lyder det fra statsministeren – og også fra en overvægt af danskere, viser en rundspørge. Resultatet glæder den almene boligsektor, der har gode erfaringer med blandet byggeri, og som også flere og flere private udviklere går i partnerskab med.

Gangsted-Rasmussen henter ny ejendomspartner

Familievirksomheden Gangsted-Rasmussen har hentet en ny ejendomspartner hos konkurrent. Rekrutteringen kommer efter, at Christian Gangsted-Rasmussen sidste år valgte at sige farvel til en række tidligere partnere og videreføre virksomheden i nye rammer.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier