EjendomsWatch

Almen boligfusion i Aarhus er taget af bordet

Den almene boligforening Århus Omegn trækker sig fra planer om fusion med foreningen Alboa. Bestyrelsen var ikke overbevist.

Etageboligerne i afdelingen Rosenhøj, der er en del af Boligforeningen Århus Omegn, gennemgik 2014-2017 en omfattende renovering. | Foto: PR / Boligforeningen Århus Omegn

Efter en melding om en samlet almen boligforening i Aarhus, der stod til at blive den største i kommunen, trækker Århus Omegn nu igen stikket på planerne.

Det skriver foreningen i et nyhedsbrev udsendt til afdelingerne tirsdag, hvor den forklarer, at undersøgelser af en mulig fusion blev sat i gang, fordi det kunne styrke boligforeningen.

"I den proces er bestyrelsen dog ikke blevet tilstrækkelig overbevist om, at det er vejen, der vil føre til en fortsat positiv udvikling af vores fokusområder. Derfor har bestyrelsen valgt af udtræde af samarbejdet," skriver foreningen i nyhedsbrevet underskrevet af direktør Leif Jensen og formand Jette Holgersen.

Med en sammenlægning ville de to foreninger ellers være blevet den største i Aarhus med over 10.000 boliger.

Dermed forbliver Arbejdernes Andels Boligforening (AAB) den største boligforening i Aarhus med sine 8500 boliger.

No hard feelings

Udover den fysiske størrelse ville den nye forening også havet haft en samlet egenkapital på 300 mio. kr.

Der var planer om både en modernisering og effektivisering af administrationen, fortalte formanden i Alboa, Michael Korsholm, da EjendomsWatch talte med ham i forbindelse med fusionsplanerne.

Her sagde han, at det var afgørende for ham, at man kunne leve op til fremtidens krav og få en større kritisk masse i boligforeningen.

Det må de to boligforeninger fortsætte med hver for sig fra nu af.

"Vi er overraskede, men der er no hard feelings. Vi er bare glade for, at de ombestemte sig tidligt, så vi ikke nåede at bruge en masse ressourcer på det. Det er dem, der er startet, og det er også dem, der har afsluttet det. Så vi har ligesom været det andet ben i det," siger Svend Erik Møller, direktør i Alboa til Fagbladet Boligen, som BL udgiver.

Uden fusionen fortsætter Alboa sin forening som hidtil, og det samme gør Århus Omegn.

De understreger dog, at "Århus Omegn fortsat meget gerne vil udvikle det samarbejde, som vi allerede har i dag med Alboa, men at det sker uden for en sammenlægning af de to boligorganisationer."

Sammenlægning kan skabe Aarhus' største almene boligforening

Aarhusiansk boligforening med fusionsplaner skifter direktør

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier