EjendomsWatch

KAB-direktør fratræder øjeblikkeligt

Viceadm. direktør i boligadministratoren KAB, Flemming Strøm, der blev valgt til energiselskabet Radius' bestyrelse efter omstridt valgproces, er blevet afskediget.

Foto: KAB / PR

Bestyrelsen i boligadministratoren KAB har afskediget viceadm. direktør Flemming Strøm, der tidligere i år blev valgt ind i energiselskabet Radius' bestyrelse efter en stærkt omdiskuteret valgproces.

Det oplyser KAB i en pressemeddelse onsdag.

"KAB’s bestyrelse har nu haft lejlighed til at drøfte det samlede forløb omkring valget til Radius. På den baggrund har bestyrelsen indgået aftale med Flemming Strøm om, at han fratræder som viceadministrerende direktør. Vi har samtidig aftalt, at Flemming Strøm trækker sig fra formandsposten i Bolind A/S og som repræsentant i Forenet Kredit," siger John Olsen, formand for KAB’s bestyrelse, i meddelelsen.

Flemming Strøm var en af de største stemmeslugere ved det nylige valg til bestyrelsen i det sjællandske elnetselskab med over 3000 stemmer.

Stemmerne kom ikke fra almindelige forbrugere, der havde ret til at stemme ved at oplyse nummeret på deres private elmåler fra Radius. Han benyttede i stedet tusindvis af målernumre fra fællesmålere i opgange, vaskekældre og udendørsarealer i almene boliger til at sikre stemmer til sig selv.

Både adm. direktør Jens Elmelund i KAB og bestyrelsen har ifølge eget udsagn ikke haft kendskab til Flemming Strøms kandidatur og den anvendte metode ved valget og har forklaret, at det først var efter valget, de fik kendskab til kandidaturet og processen.

KAB trak Flemming Strøms bestyrelsespost i Radius tilbage for en uge siden, efter at selskabet havde beklaget valgprocessen.

KAB trak Flemming Strøms bestyrelsespost for en uge siden, efter at selskabet havde beklaget valgprocessen.

"KAB’s ledelse har kortlagt forløbet omkring valget til det sjællandske elnetselskab Radius’ bestyrelse. Det blev fremlagt for KAB’s bestyrelse på et møde 19. marts 2019,  og her var konklusionen klar: Mandatet var ikke klart og tydeligt, og processen med stemmeafgivelser var ikke acceptabel," skriver bestyrelsen i pressemeddelelsen efter et bestyrelsesmøde om sagen tirsdag.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier