EjendomsWatch

Big vinder skyskraber på 51 etager i Singapore

Bjarke Ingels Group skal stå bag ny skyskraber i Singapores finansdistrikt i samarbejde med et italienskbaseret arkitektfirma.

Den danske arkitektgruppe Bjarke Ingels Group har vundet en konkurrence om at skulle designe en ny skyskraber i Singapore.

Bygningen kommer til at rumme 93.000 kvm fordelt på 51 etager. Et gammelt parkeringshus fra 1980'erne skal rives ned for at gøre plads til den store bygning, fremgår det af en pressemeddelelse fra Bjarke Ingels Group (BIG).

"BIG's design søger at fortsætte Singapores banebrydende, vertikale urbanisme med sit 280 meter høje forskelligartede samfund bestående af rum til både arbejde, boliger og underholdning indenfor såvel som udenfor," udtaler Bjarke Ingels, som er medstifter og medejer af BIG, i meddelelsen.

Den 280 meter høje bygning i skal ligge i hjertet af Singapores finansdistrikt, og den skal skabes i et samarbejde mellem BIG og det italiensk baserede-firma Carlo Ratti Associati, CRA.

BIG og CRA vandt aftalen efter at være udvalgt i en internationale arkitektkonkurrence afholdt af Capitaland, som er en af Asiens førende ejendomsmæglere, fremgår yderligere det.

Projektet forventes færdiggjort i 2021.

Tropeskov skal inkorporeres i arkitekturen

BjarkeIngels2.png

Et af de særegne træk ved bygningen bliver, at dens arkitektur skal gå i symbiose med landets tropiske natur.

I en 19 meter høj foyer planlægger arkitektstuerne blandt andet, at gæster skal træde ind i af en blanding af park og regnskov. Tanken bag er, at stedet skal kunne rumme både træningsmuligheder, midlertidlige kunstinstallationer og events for byens borgere.

Om planerne siger Bjarke Ingels i pressemeddelelsen:

"I flere højder og forskellige lag vil facaden afsløre urbane oaser for bygningens brugere og den omkringliggende by. Formålet er at give liv til bygningens elegante, moderne arkitektur og den allestedsnærværende tropiske natur."

Bygningen finansieres af et partnerskab mellem Capitaland Limited, Capitaland Commercial Trust and Mitsubishi Estate Co., Ltd.

To danske byggeprojekter i spil til international hæder

Forsiden lige nu

Projektudbyder runder 160 mio. kr. i handler med Jem & Fix-ejendomme

Gennem 13 selskaber har den aarhusianske projektudbyder Blue Capital solgt ejendomme til Jem & Fix-kæden for 160 mio. kr. Selskabet køber aldrig projekter for egen regning, og den adm. direktør siger i et interview til EjendomsWatch, at netop den forretningsmodel forklarer en stor del af selskabets fremgang.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de vigtigste historier i den forløbne uge, hvor endnu en milliardhandel blev en realitet, da Dades solgte Codanhuset i København, finske Capman købte Grundtvigs Hus, TK-direktør Frede Clausens afgang fik en dato og hotelkæden Radisson i et interview med EjendomsWatch fortalte om sine danske ambitioner.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier