EjendomsWatch

Amerikanere køber danske logistikejendomme for 1,2 mia. kr.

Amerikanske W.P. Carey indtager det danske ejendomsmarked ved at købe portefølje, der er udlejet til Danske Fragtmænd.

Foto: PR.

Den amerikanske ejendomsinvestor W.P. Carey har efter længere tids tilløb indtaget det danske ejendomsmarked i en handel til 1,2 mia. kr., oplyser den børsnoterede virksomhed.

W.P. Carey overtager en portefølje, der er udlejet til Danske Fragtmænd, og som siden 2016 har været ejet af den britiske kapitalforvalter Aberdeen Standard.

"Danmarks industriejendomsmarked er akut underforsynet, så det at erhverve en triple-A logistikportefølje, udlejet til en af landets førende logistikvirksomheder, var en sjælden og overbevisende mulighed," siger Arvi A. I. Luoma, chef for europæiske investeringer hos W. P. Carey, i en pressemeddelelse udsendt af EDC Erhverv Poul Erik Bech, der har været rådgiver på handlen.

"Jeg har været i kontakt med W. P. Carey i en årrække og kender deres investeringsprofil og ønsker. Da jeg kom i dialog med sælger, Standard Life, gennem Capital Investment og fik kendskab til denne off-market mulighed, var jeg ikke i tvivl. Jeg sagde, at jeg kun behøvede at præsentere porteføljen for én køber. Det viste sig at være korrekt," siger Helle Nielsen Ziersen, seniorkundechef og partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech, i meddelelsen.

Ifølge W.P. Carey dækker porteføljen 90 pct. af Danske Fragtmænds tilstedeværelse i Danmark bestående af fem regionale distributionsterminaler samt ni lokale distributionslagre foruden selskabets hovedkvarter.

Den eksisterende lejeaftale udløber om cirka 17,8 år, fremgår det.

I et interview med EjendomsWatch i 2017 lagde Arvi Luoma ikke skjul på, at han forventede et snarligt indtog i Danmark for at gøre selskabets nordiske tilstedeværelse komplet.

"W.P. Carey har investeret i Norden siden 2001 og har købt aktiver for omkring 800 mio. euro (1 mia. dollar) i regionen, inklusive i Finland, Sverige og Norge," skriver virksomheden om sine bedrifter forud for dagens annoncerede milliardhandel.

W.P. Carey, der har eksisteret siden 1973, bærer navn efter selskabets grundlægger, der døde i 2012. Firmaet er knopskudt fra USA, og siden 1998 har var været tilstede i Europa, hvor man med base i Amsterdam har et europæisk asset manager-team siddende.

Det samlede kapital under forvaltning (AUM) udgjorde i 2016 omkring 24 mia. dollar (godt 150 mia. kr.). I Europa alene forvaltede W.P. Carey på samme tidspunkt omkring 5 mia. euro. (ca. 37 mia. kr.).

Selskabet er børsnoteret i New York, og ejerkredsen er også 100 pct. amerikansk.

Amerikansk ejendomsinvestor gør klar til indtog i Danmark

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier