EjendomsWatch

Kapitalfond mistænkt for mæglertricks i kamp om at sikre sig ombejlet EU-agentur

Ejeren af kontordomicilet Copenhagen Towers, kapitalfonden Solstra, brugte muligvis pression for at få staten til at indgå den aftale, der har gjort det til Danmarks bud på at huse EU's lægemiddelagentur. Styrelse rådede til at give efter for presset.

Et velkendt ejendomsmæglertrick med at nævne, at andre skam også er interesseret i en bestemt ejendom, har tilsyneladende været effektivt for kapitalfonden Soltra, der ejer kontordomicilet Copenhagen Towers i Ørestad.

Ifølge Jyllands-Posten har Soltra – ved over for staten at nævne et internationalt konsulenthus' interesse for det samme kontordomicil – på kort tid lykkedes med at gøre det til Danmarks officielle bud på at huse EU's lægemiddelagentur (EMA), når det fraflytter London.

"Det kan tænkes, at oplysningen er udtryk for "forhandlingsteknik", og at udlejer forsøger at presse Bygningsstyrelsen til at underskrive her og nu. Men scenariet forekommer Bygningsstyrelsen meget sandsynligt," skriver styrelsen 19. maj til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet ifølge en mail, som Jyllands-Posten har fået via aktindsigt.

Det fremgår ikke, hvordan Solstra Capital Partners forholder sig til oplysningerne.

Samme avis fokuserer også på, at Folketingets Finansudvalg har brugt 49 mio. kr. på at reservere lokalerne i Copenhagen Towers, og at en lejeaftale først indgås, når det står klart, hvorvidt EMA kommer til Danmark med de op mod 900 vidensarbejdspladser og 500-600 internationale møder årligt, det ventes at kaste af sig.

Statsrevisor Peder Larsen (SF) anerkender, at man er nødt til at reservere lokaler på forhånd, men kalder det over for avisen "dristigt", at en lejekontrakt først indgås, når en lejer er på plads – selvom det ifølge Bygningsstyrelsen er helt sædvanlig praksis.

"Det er bekymrende, at vi ikke ved, hvad det koster at ligge forrest i feltet," siger han til avisen.

Hvilken by, der skal huse agenturet, afgøres efter planen mandag 20. november, hvor også byer som Wien, Amsterdam, Milano og Bratislava er med i opløbsfeltet.

EjendomsWatch har lagt besked hos Solstra med henblik på en kommentar, men har onsdag kl. 11 ikke fået svar.

Svensk bud på at huse EU-agentur får kritik

Politisk uro om dansk slagtilbud til EU-agentur

Danmark tjener på gratis husleje i FN Byen

Regeringen smider milliardbeløb ind i kampen om EU-agentur

Forsiden lige nu

KPMG-topchef køber investeringsejendom til rekordpris og gør lejere nervøse

Den øverste chef i revisionsselskabet KPMG i Danmark er ved siden af sit job også ejendomsinvestor. Med en ny tocifret millioninvestering i en nødlidende ejendom i København frygter lejerne at blive kastebold mellem kortsigtede spekulanter. KPMG-direktør lover dog over for EjendomsWatch at overholde gældende lovgivning.

Et flertal af danskere går ind for blandede byområder

Hverken høje eller lave indkomstgrupper skal klumpe sig sammen, lyder det fra statsministeren – og også fra en overvægt af danskere, viser en rundspørge. Resultatet glæder den almene boligsektor, der har gode erfaringer med blandet byggeri, og som også flere og flere private udviklere går i partnerskab med.

Gangsted-Rasmussen henter ny ejendomspartner

Familievirksomheden Gangsted-Rasmussen har hentet en ny ejendomspartner hos konkurrent. Rekrutteringen kommer efter, at Christian Gangsted-Rasmussen sidste år valgte at sige farvel til en række tidligere partnere og videreføre virksomheden i nye rammer.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier