EjendomsWatch

Kommune sælger ud af sine udlejningsejendomme

Ikke en kommunal kerneopgave at udleje og vedligeholde boliger, siger borgmester. Forventet indtægt lyder på mellem 13 og 16 mio. kr.

Foto: /riitzau/Ole Frederiksen

Ni af Herning Kommunes udlejningsejendomme med i alt 44 lejemål, vil snart blive sat til salg, oplyser kommunen.

Årsagen er, at rollen som udlejer og vicevært i boligejendomme ikke er en, som Herning Byråd anser for afgørende for den kommunale drift.

"Tendensen på tværs af kommuner er at udlicitere en række forskellige opgaver. I Herning Kommune har vi valgt at være lidt tilbageholdende med at konkurrence-udsætte de helt borgernære opgaver, eksempelvis madlavning og rengøring. Til gengæld mener vi så ikke, at det er kommunal kernevelfærd at udleje og vedligeholde boliger. Vi vil hellere udlicitere her, end på så mange andre områder," siger borgmester Lars Krarup (V) i meddelelsen.

Herning Kommune vil fortsat have anvisningsret til en lang række almene boliger, der kan dække kommunens behov for billige boliger til borgere i vanskelige situationer.

De nuværende lejere beholder deres nuværende lejekontrakter, selv om ejendommene skifter ejer, og de er fortsat beskyttet af lejeloven.

Indtægterne fra salget af ejendommene vil gå i kommunekassen. En foreløbig vurdering af ejendommene, inden mægler har været inden for, anslår de forventede salgsindtægter til 13-16 mio. kr.

Medie: Herning vil udvikle bydel for milliarder

100.000 kvm ny bydel på vej i centrum af Herning

Herning-borgmester vil sælge boligejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier