EjendomsWatch

Kommune sælger ud af sine udlejningsejendomme

Ikke en kommunal kerneopgave at udleje og vedligeholde boliger, siger borgmester. Forventet indtægt lyder på mellem 13 og 16 mio. kr.

Foto: /riitzau/Ole Frederiksen

Ni af Herning Kommunes udlejningsejendomme med i alt 44 lejemål, vil snart blive sat til salg, oplyser kommunen.

Årsagen er, at rollen som udlejer og vicevært i boligejendomme ikke er en, som Herning Byråd anser for afgørende for den kommunale drift.

"Tendensen på tværs af kommuner er at udlicitere en række forskellige opgaver. I Herning Kommune har vi valgt at være lidt tilbageholdende med at konkurrence-udsætte de helt borgernære opgaver, eksempelvis madlavning og rengøring. Til gengæld mener vi så ikke, at det er kommunal kernevelfærd at udleje og vedligeholde boliger. Vi vil hellere udlicitere her, end på så mange andre områder," siger borgmester Lars Krarup (V) i meddelelsen.

Herning Kommune vil fortsat have anvisningsret til en lang række almene boliger, der kan dække kommunens behov for billige boliger til borgere i vanskelige situationer.

De nuværende lejere beholder deres nuværende lejekontrakter, selv om ejendommene skifter ejer, og de er fortsat beskyttet af lejeloven.

Indtægterne fra salget af ejendommene vil gå i kommunekassen. En foreløbig vurdering af ejendommene, inden mægler har været inden for, anslår de forventede salgsindtægter til 13-16 mio. kr.

Medie: Herning vil udvikle bydel for milliarder

100.000 kvm ny bydel på vej i centrum af Herning

Herning-borgmester vil sælge boligejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier