EjendomsWatch

Erhvervslejere frygter konsekvenserne af ny lov

En ændring af erhvervslejeloven falder ikke i god jord hos Erhvervslejernes Landsorganisation.

Foto: Rasmus S. Høyer, Jyllands-Posten.

Et lovforslag, som erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) fremsætter i næste måned, vækker frygt hos lejere i erhvervslejemål.

Det skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme.

Ifølge Erhvervslejernes Landsorganisation er problemet, at den nye lov vil gøre det nemmere at indgå tidsbegrænsede lejekontrakter.

"Vi frygter, at man med lovændringen vil åbne en ladeport, hvor de fleste lejemål bliver udlejet på korttidskontrakter. Det svarer i praksis til en ret til altid at opsige en lejer, og det er alvorligt at leve med den truslen om opsigelse hængende over hovedet," siger Ejner Bækgaard, advokat og tilknyttet organisationen, til tillægget.

Michael Nielsen, adm. direktør i ATP Ejendomme, tvivler på, at problemet bliver så stort, og mener, at korte kontrakter tvinger udlejer og lejer til at sætte sig sammen og blive enige om, hvordan samarbejdet skal fortsætte.

"Fasthold erhvervslejelovens gode fundament"

Regeringen klar med udvalg, der skal forny 50 år gammel lov

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier