EjendomsWatch

Erhvervslejere frygter konsekvenserne af ny lov

En ændring af erhvervslejeloven falder ikke i god jord hos Erhvervslejernes Landsorganisation.

Foto: Rasmus S. Høyer, Jyllands-Posten.

Et lovforslag, som erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) fremsætter i næste måned, vækker frygt hos lejere i erhvervslejemål.

Det skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme.

Ifølge Erhvervslejernes Landsorganisation er problemet, at den nye lov vil gøre det nemmere at indgå tidsbegrænsede lejekontrakter.

"Vi frygter, at man med lovændringen vil åbne en ladeport, hvor de fleste lejemål bliver udlejet på korttidskontrakter. Det svarer i praksis til en ret til altid at opsige en lejer, og det er alvorligt at leve med den truslen om opsigelse hængende over hovedet," siger Ejner Bækgaard, advokat og tilknyttet organisationen, til tillægget.

Michael Nielsen, adm. direktør i ATP Ejendomme, tvivler på, at problemet bliver så stort, og mener, at korte kontrakter tvinger udlejer og lejer til at sætte sig sammen og blive enige om, hvordan samarbejdet skal fortsætte.

"Fasthold erhvervslejelovens gode fundament"

Regeringen klar med udvalg, der skal forny 50 år gammel lov

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier