EjendomsWatch

Flere erhvervskunder må betale for at have penge stående i Danske Bank

Danske Bank har udvidet kredsen af erhvervskunder, som skal betale penge for at have indlån i banken. Det bekræfter banken over for TV 2 Business.

Foto: Lasse Kofod

Erhvervskunder i Danske Bank, der har mere end 2 mio. kr. stående på en indlånskonto, skal nu betale en negativ rente på 0,55 pct. på det indskud, der ligger over de 2 mio. kr. Det skriver TV 2 Business.

Tidligere var det omtrent 2000 virksomhedskunder, som betalte negative renter, men nu er det 5000 kunder, som bliver ramt af de negative renter.

"Perioden med rekordlave negative renter ser ud til at vare væsentligt længere end forventet. Baggrunden er lav europæisk vækst og det britiske EU-nej," siger Niels Bang-Hansen, direktør for Business Banking i Danske Bank, til TV 2 Business.

De nye rentesatser træder i kraft til november, men Niels Bang-Hansen siger, at banken vil forsøge at få de virksomhedskunder, der bliver ramt, til at placere deres indlån på en anden måde.

Nyt Danske Bank-domicil i broget kvarter

Danske Bank sælger hotel med trecifret milliontab

Danske Bank låner kvart mia. kr. til nyt gigantisk shoppingcenter

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, FinansWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier