EjendomsWatch

Flere erhvervskunder må betale for at have penge stående i Danske Bank

Danske Bank har udvidet kredsen af erhvervskunder, som skal betale penge for at have indlån i banken. Det bekræfter banken over for TV 2 Business.

Foto: Lasse Kofod

Erhvervskunder i Danske Bank, der har mere end 2 mio. kr. stående på en indlånskonto, skal nu betale en negativ rente på 0,55 pct. på det indskud, der ligger over de 2 mio. kr. Det skriver TV 2 Business.

Tidligere var det omtrent 2000 virksomhedskunder, som betalte negative renter, men nu er det 5000 kunder, som bliver ramt af de negative renter.

"Perioden med rekordlave negative renter ser ud til at vare væsentligt længere end forventet. Baggrunden er lav europæisk vækst og det britiske EU-nej," siger Niels Bang-Hansen, direktør for Business Banking i Danske Bank, til TV 2 Business.

De nye rentesatser træder i kraft til november, men Niels Bang-Hansen siger, at banken vil forsøge at få de virksomhedskunder, der bliver ramt, til at placere deres indlån på en anden måde.

Nyt Danske Bank-domicil i broget kvarter

Danske Bank sælger hotel med trecifret milliontab

Danske Bank låner kvart mia. kr. til nyt gigantisk shoppingcenter

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, FinansWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier