EjendomsWatch

Fraflytninger trækker befolkningstilvækst i København til lavpunkt

Befolkningstilvæksten i Hovedstaden nåede i 2020 det laveste niveau siden 2007. Coronakrisen spiller væsentlig rolle, vurderer Københavns Kommune i et notat.

Mange børnefamilier har forladt København i 2020, fremhæver kommunen i notat. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Ikke siden 2007 har København haft så lav en befolkningstilvækst, som 2020 endte med at byde på.

Det skriver Berlingske på baggrund af et notat fra Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune

Således fik Hovedstaden sidste år 5777 nye indbyggere, hvilket er 3465 færre, end kommunens egen prognose ved indgangen til året. Den samlede befolkningsvækst trækkes ned af, at 3412 borgere forlod København sidste år, mens fødselstallene var lave, skriver kommunen i notatet.

"Året 2020 var generelt præget af covid-19-pandemien, og pandemien satte efter alt at dømme også sit præg på storbyernes demografiske udvikling," lyder det ifølge Berlingske i notatet.

Mere fra EjendomsWatch

Trangen til frihed har fulgt Bjarne Jensen gennem 45 år i branchen

SVÆRVÆGTERNE: Han er grundlægger af en af landets største erhvervsmæglere og har 45 år i branchen, men der stod aldrig mægler på karrierelisten. I ny serie med nogle af branchens tunge profiler fortæller han om en dramatisk afsked med Home-kæden, konkurrencen og et ØK på skrump, der åbnede muligheder.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uro om Koncenton-projekt, Gefion og Castellum i trecifrede millionfrasalg og nyt om ejendomshandler Peter Norvig var blandt ugens historier på EjendomsWatch. Home-mægler ser igen mod erhverv, Cobe vinder i Jernbanebyen og serien Sværvægterne blev skudt i gang, mens bl.a. Core Bolig, Nordicals og ISS stillede op til interview.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier