PFA investerer over 100 millioner i boliger og erhverv i Horsens

Pensionsselskabet fortsætter sit indtog i jyske byer med vækst. Boliger opføres med lokal entreprenør. Andre byer er i pipelinen.
Foto: PR-visualisering: Rum Arkitekter.
Foto: PR-visualisering: Rum Arkitekter.
AF JØRGEN BENDSEN, EJENDOMSWATCH

Pensionsselskabet PFA fortsætter med at forfølge sin boligstrategi i provinsbyer med vækst, og nu er turen kommet til Horsens, hvor man vil opføre 48 boliger på mellem 90 og 105 kvm, oplyser selskabet.

Sammen med den lokale entreprenør Torntoft & Mortensen skal der nær Horsens Bytorv, på Emilies Plads, opføres et etagebyggeri, hvor der i stueetagen er indgået en 15-årig lejekontrakt med restaurantkæden Bone's, fremgår det.

"Horsens er en af de mest solide vækstbyer, hvor der forventes en stigende efterspørgsel efter boliger. Særligt i midtbyen forventes efterspørgslen at blive stor. PFA har de seneste 12 måneder analyseret forskellige boligprojekter i Horsens, og projektet på Emilies Plads skaber nu grobund for at etablere yderst fornuftige udlejningsboliger," siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, i meddelelsen.

Han peger på, at PFA i samarbejde med Institut for Fremtidsforskning har gennemført en screening af danske byer uden for hovedstaden og Aarhus med henblik på at udpege fremtidige vækstbyer, når det gælder boligefterspørgsel.

"Afkastet i en by som Horsens er forventet 0,75-1 procentpoint højere sammenlignet med landets to største byer, og det er væsentligt, når man er en langsigtet investor," siger han i meddelelsen.

Over for EjendomsWatch sagde Michael Bruhn i december, at byer som Vejle, Horsens, Herning, Kolding og Viborg er steder, hvor pensionsselskabet er tæt på at rykke ind.

Handlen i Horsens er formidlet af Nybolig Erhverv Horsens.

Denne artikel er leveret af vores søstersite EjendomsWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også