EjendomsWatch

Klumme: Debatten om huslejeloft viser at branchen er en brik i en værdipolitisk kamp

Ejendomsbranchen bliver brugt af politikere, der med fordel kan male grumme billeder af os, lyder fra Ejendomdanmarks adm. direktør i denne klumme.

"Alle er sikkert faldet over deres egne eksempler, hvor en hel branche med ét reduceres til lyssky typer med ringe hensigter. Jeg bliver lige forarget, hver gang jer ser de eksempler, for det er meget langt fra virkeligheden," siger Peter Stenholm, adm. direktør i Ejendomdanmark, der er talerør for udlejere og administratorer. | Foto: PR / Ejendomdanmark

Ferien nåede knap sin afslutning, før politikerne vågnede. Efter et mediefokus på huslejestigninger, kom regeringen i sidste uge med et udspil til et loft. Sagen har ulmet i noget tid, og vi kunne hurtigt nuancere det meget entydige billede, som venstrefløjen har talt op. Lige nu forhandles der om et eventuelt loft. Hvordan det ender, er der ingen, der endnu ved.

Vi mener, at lejeregulering bør baseres på fakta og balance, men man må ikke glemme, at vi står på tærsklen til en valgkamp – ja nogle vil sågar argumentere for, at den allerede er begyndt.

En stærk branche

For når branchen på den måde stilles i skudlinjen, så fokuserer vi hos Ejendomdanmark vores indsats. Emnet har længe boblet i medierne, så vi møder ikke uforberedte op til debatterne. Til gengæld møder vi altid op med stolthed over at repræsentere en branche, der fortjener langt mere anerkendelse, end den til tider får.

Ejendomsbranchen understøtter 130.000 job og bidrager til BNP med 140 mia. kr. om året. Det er markante bidrag, som gør en stor forskel i virkeligheden. Det er vores branche, der skaber de rammer, som vores virksomheder driver forretninger i. Ligesom hver femte dansker bor i en lejebolig. Det giver rigtig mange danskere adgang til en fleksibel boligform, der ikke kræver store udbetalinger for at kunne flytte ind.

Alt det er et stort ansvar, og det er alle i branchen bevidste om.

’Spekulanter’?

Samtidig er det en branche, der de senere år er kommet under stor bevågenhed – både i medierne og på Christiansborg. Det har vi også set i de seneste dage.

Ord som ’spekulanter’ og ’bolighajer’ har jeg set og hørt. Ja, alle er sikkert faldet over deres egne eksempler, hvor en hel branche med ét reduceres til lyssky typer med ringe hensigter. Jeg bliver lige forarget, hver gang jer ser de eksempler, for det er meget langt fra virkeligheden. Tværtimod oplever vi en ansvarsbevidst branche, der ønsker at finde fornuftige løsninger med lejerne, der jo også er deres kunder.

Det er heller ikke de ord, vi hører, når vi taler i fortrolige rum. Og vi har samlet som branche efterhånden fået nuanceret billedet så meget, at de mindre hyppigt står som et faktum, men alene må være for afsenderens egen regning.

For ejendomsbranchen bliver brugt af politikere, der med fordel kan male billeder så grumme af os, at det virker som det rene ingenting at sende ekstraskatter, huslejelofter og skældsord i vores retning. Vi skal aldrig synke ned på samme niveau, selvom fristelsen kan være der. Og vi vil meget hellere deltage i en debat, der er baseret på fakta end på følelser. Så lad os få den i stedet!

Sammen når vi langt

Ejendomsbranchen er vigtig. For sammenhængskraften i landet. For at nå ambitiøse klimamål. For at skabe moderne rammer til fremtidens erhvervsliv. For at sikre boliger nok til vores børn.

Derfor er vi hos Ejendomdanmark stolte over at repræsentere branchen i medier, på rådhuse og på Christiansborg.

Derfor kan alle i branchen være stolte over at gå på arbejde hver dag og vide, at de reelt gør en forskel. Både i går, i dag og i morgen. Sammen er vi stærkest.

Ejendomschef: Lejeloft skaber skepsis hos udenlandske investorer

Notat om huslejeloft: Kompensation til udlejere kan ikke udelukkes

Briefing uge 33: Husleje – det er da noget staten bestemmer

Klumme: De fleste udlejere tænker sig om

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier