EjendomsWatch

Klumme: Disse ting sker når ejendomsmarkedet falder

Flere faktorer peger på, at vi er tæt på toppen i ejendomsmarkedet. Men hvad sker der normalt, når ejendomspriserne begynder at falde. Det besvarer investeringsdirektør i denne klumme.

Foto: PR

De fleste aktivklasser har haft gavn af den ekstremt ekspansive pengepolitik siden finanskrisen, og nogle af dem har allerede reageret på forventningen om, at centralbankerne vil stramme pengepolitikken igen ved at sætte renterne op (og på anden vis).

En af de aktivklasser, der endnu ikke har vist tydelige tegn på at have reageret, er ejendomsmarkedet, der også er understøttet af høje inflationsforventninger og dermed forventninger om højere indkomstniveauer i husholdningerne og i virksomhederne. Imidlertid er også ejendomsmarkedet nu også løbet ind i problemer, hvilket kan ses på følgende indikatorer:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier