EjendomsWatch

Klumme: Stigende priser på ejerlejligheder i København – ikke fald

Modsat bankøkonomers forudsigelser var der stigende priser på ejerlejligheder i de fleste postdistrikter i København i første kvartal, påpeger valuar i denne klumme.

Foto: PR

Finans Danmark publicerede i går, 20. juni 2022, den nye boligmarkedsstatistik. For ejerlejligheder i Københavns 17 tungeste postdistrikter er priserne i gennemsnit steget 2,8 pct. i 1. kvartal 2022. Stigningen har over de seneste fire kvartaler været i gennemsnit 9,1 pct.

I de 6 dyreste postdistrikter er priserne ca. kr. 60.000 pr. kvm bolig/ejerlejlighed.

Direktør Jesper Berg fra Finanstilsynet har med sin vurderingsbekendtgørelse (BEK417/2017 paragraf 14 stk. 2 litra 5) meddelt banker og realkredit, at priserne på boligejendomme tilhørende andelsboligforeninger kan værdiansættes uden referencehandler til 75 pct. af priserne for tilsvarende ejerboliger og det er så ca. kr. 45.000 pr. kvm. bolig.

Rammes boligmarkedet af prisfald, så skal man bare bide sig fast i bordkanten. Det er fakta, at over de seneste 100 år er der ingen boliger, der har været mindre værd 10 år efter end 10 år før. I København i en tid med fuld beskæftigelse og stor økonomisk vækst tæller dette kraftigere, end at boligrenten ifølge Finans Danmark Realkreditrådet er steget til 0,49 pct. for den korte og 2,92 pct. for den lange boligrente.

Klumme: Bid dig fast på boligmarkedet eller betal dig fattig i boligleje

Klumme: Rapport om andelsboliger er en tynd omgang

Klumme: Priserne på ejerlejligheder stiger fortsat centralt i København

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier