EjendomsWatch

Klumme: Nyt boligbyggeri sætter vores havne under pres

Vi har behov for en statslig nødbremse på kommunale planer om boliger på havne, lyder det fra DI-direktør i denne klumme.

Foto: Foto: Hans Søndergård/Dansk Industri

Hvis der er noget, coronapandemien har vist os, så er det vigtigheden af forsyningssikkerhed. Her er de danske erhvervshavne afgørende.

Ca. tre fjerdedele af alle godsmængder, målt i tons, går ind og ud af Danmark via en havnekaj. Vores forsyning af energi, råstoffer, industrivarer, landbrugsprodukter mv. er alt sammen afhængig af, at vi har velfungerende havne. Tilsvarende gælder for store dele af den grønne omstilling. Havvindmølleparker, energiøer og power-to-X-anlæg er også afhængige af havneinfrastruktur.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier