EjendomsWatch

Klumme: Danmark skal videre på den grønne rejse

Det vil være en tiltrængt hjælp til servicebranchen, hvis man fremrykker den kommende pulje målrettet energirenoveringer til i år. Det vil gavne den grønne omstilling og de virksomheder, der ligger underdrejet af coronakrisen, mener direktør i servicevirksomheden Coor i denne klumme.

Thomas Fog er divisionsdirektør for Property og Intregrated Facility Management hos servicekoncernen Coor. Foto: PR / Coor

Hele dansk erhvervsliv sidder lige nu på nåle for at se, hvordan de næste måneders genåbning kommer til at foregå.

Også i servicebranchen venter vi i spænding, for det er jo vores kunder, det handler om. Men jeg venter næsten endnu mere i spænding på, hvad regeringen gør på den lange bane, når det gælder investeringer og ændringer, der kan booste danske virksomheder. Hjælpepakkerne vil jo løbe ud på et tidspunkt, og hvad gør man så?

Et godt bud kunne være at fortsætte satsningen på grøn energi, som vi i Danmark i forvejen er godt i gang med og gerne skulle blive verdensmestre i, så den også kan blive en eksportvare.

Som også DI tidligere har foreslået, kunne man styrke energieffektiviseringsindsatsen ud over det, der allerede er aftalt i energiaftalen. Ved at fremrykke den eksisterende markedsbaserede tilskudspulje fra 2021-2024 målrettet besparelser i procesenergi i industri- og serviceerhverv på 300 mio. kr. årligt til 2020, vil man tilføre yderligere 200 mio. kr. årligt til energieffektivisering.

Det vil falde på et tørt sted, da mange virksomheder stadig ikke er energieffektive i deres bygninger, og det er også for mange SMV'er en alt for stor satsning at komme i gang med under corona.

Men vi skal i gang for at fortsætte den grønne rejse, vi er på, og for at skabe mere beskæftigelse til de mange, der lever af at hjælpe virksomhederne på deres grønne rejse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier