EjendomsWatch

Klumme: Nye spændende signaler fra By & Havn

En ”vi ved altid bedst”-attitude skal ændres til en demokratisk virksomhed, der er en aktiv og lyttende del af byens liv, siger den nye direktør til EjendomsWatch. Det er positivt og fortjener at blive fulgt op af en større debat om hovedstadens udvikling.

Foto: PR

Der lyder nye og interessante toner fra By & Havns smukke hovedsæde ved Nordre Toldbod. Anne Skovbro har for alvor sat sig i stolen som ny direktør, og nu vil hun i overført betydning åbne huset op for københavnerne.

Beslutningsprocesserne skal gøres mere gennemskuelige, og By & Havn skal hver år gennem en ”state of the union-tale” fortælle om målsætningerne for det kommende år. Med andre ord skal By & Havn ændres fra en noget indadvendt organisation med en ”vi ved altid bedst”-attitude til en demokratisk virksomhed der er en aktiv og lyttende del af byens liv.

Det lyder jo godt, ikke mindst fordi By & Havn er en ekstrem vigtig brik i udviklingen af København. Hvad der lyder endnu bedre er, at By og Havn får et helt nyt kompas for sit virke. Den nuværende vision for By & Havn går på, at de skal levere bykvarterer af international klasse.

Men det kalder Anne Skovbro mainstream og drejer nu kompasnålen over mod, at det særlige ved København skal styrkes og udvikles. Her tænker hun på den blandede by og på det humane københavnske byliv, hvor meget forskellige mennesker mødes og sammen bruger byens mange muligheder.

Samtidigt vil Anne Skovbro væk fra mavefornemmelser som det vigtigste grundlag for beslutningerne og over til at data og konkret viden skal danne baggrund for både debat og de kommende års udvikling.

By & Havns vigtige udmelding kommer netop som københavnerne får mulighed for at give deres besyv med om den nye kommuneplan i byen der rækker helt frem til 2031. Hvis By & Havn engagerer sig aktivt i denne debat vil mange flere end sædvanligt bidrage. By & Havn kan gennem sin store samfundsmæssige betydning skabe en reel og folkelig debat om Københavns udvikling.

Det er især vigtigt lige nu at forholde sig til byens fremtid. Overborgmester Frank Jensen har netop lagt kursen for kommunens boligpolitik om. Nu skal det være muligt at bygge flere mindre og helt små boliger. Mulighederne for at få dispensation for 95 kvadratmeter-reglen skal efter overborgmesterens mening fordobles, så der kan bygges 60.000 nye boliger i de kommende 12 år.

Det er nogle voldsomme greb der anvendes i Københavns udvikling i disse år, og hvis By & Havns nye signaler følges op, får vi for første gang en reel og engageret debat om Københavns fremtid, der rækker langt ud over dem, der har kommercielle eller politiske interesser i udviklingen.

By & Havn har taget det første vigtige skridt.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier