EjendomsWatch

Nye regler om digital kommunikation i boliglejeforhold

KLUMME: Fra nytår forbedres mulighederne for digital kommunikation mellem lejer og udlejer i både private og almene boliger. Valg af kommunikationsform er dog ikke bindende. Og en opsigelse fra udlejer skal som i dag sendes med almindelig post.

Foto: PR

Et bredt politisk flertal har netop vedtaget en ændring af lejereglerne, der skal forbedre mulighederne for at anvende digital kommunikation i private og almene boliglejeforhold. De nye regler træder i kraft 1. januar 2018.

De nye regler ændrer udgangspunktet i boliglejeforhold om, at anvendelse af digital kommunikation ved lejereglernes krav om skriftlighed kræver forudgående aftale. I stedet bliver det valgfrit for parterne, hvilken skriftlig form der skal kommunikeres i. Enhver af parterne i lejeforholdet kan dog forlange at blive fritaget fra digital kommunikation. De nye regler giver samtidig bedre mulighed for digital gennemførelse af ind- og fraflytningssyn samt tilbudspligt.

Nye regler for digital kommunikation:

♦ Hvor der i lejeloven er bestemt pligt for udlejeren eller lejeren til at give skriftlig underretning, kan der nu frit vælges mellem digital og almindelig post.

♦ Valget af kommunikationsform er ikke bindende, og der kan således skiftes kommunikationsform fra meddelelse til meddelelse.

♦ Er lejeren eller udlejeren fritaget for digital post, kan meddelelser dog ikke gives ved digital kommunikation.

♦ Opsigelse fra udlejers side samt påkrav efter lejerens betalingsmisligholdelse kan ikke afgives som digital post. Dette kan heller ikke aftales mellem parterne.

♦ De uklare regler for gennemførelse af ind- og fraflytningssyns præciseres. Det slås fast, at udlejer kan udlevere rapporten digitalt, og at lejer samtidig kan kvittere for modtagelse digitalt.

♦ Lejelovens regler om gennemførelse af tilbudspligt ændres, så det præciseres, at udlejer kan gennemføre denne ved at gøre oplysningerne tilgængelige på en digital platform.

Forsiden lige nu

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Jens Kramer Mikkelsen siger farvel til By & Havn. Abonnenenter på EjendomsWatch kunne i den forløbe uge læse interviews med selskabets bestyrelsesformand, mens direktør uddybede regnskabet. Et andet interview var med stifteren af Schmidt Hammer Larsen, der igangsætter generationsskifte, med Dades, der køber op i Odense og med den nye formand for Ejendomsforeningen Danmark.

Barfoed-direktør: Tomgang irriterer os

Det familieejede ejendomsselskab fra Odense fokuserer på at udvikle og optimere sine nuværende aktiver specielt i hjembyen og København, så de bliver udnyttet optimalt. Omlagte lån og en tiltagende polstring af virksomhedens økonomi giver løfter om et stærkt 2018, siger direktør til EjendomsWatch. Inden for få år runder porteføljen 10 mia. kr., lyder det.

Nyvalgt formand: Vi skal have bedre føling med vores medlemmer

Henrik Dahl Jeppesen vil som ny formand for Ejendomsforeningen Danmark forstærke kontakten til foreningens omkring 5400 medlemmer. Konkret viden om deres dagligdag skal gøre foreningen stærkere over for politikere og skabe en mere synlig forening, siger han til EjendomsWatch i sit første interview i sin nye rolle.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier