EjendomsWatch

Nye regler om digital kommunikation i boliglejeforhold

KLUMME: Fra nytår forbedres mulighederne for digital kommunikation mellem lejer og udlejer i både private og almene boliger. Valg af kommunikationsform er dog ikke bindende. Og en opsigelse fra udlejer skal som i dag sendes med almindelig post.

Foto: PR

Et bredt politisk flertal har netop vedtaget en ændring af lejereglerne, der skal forbedre mulighederne for at anvende digital kommunikation i private og almene boliglejeforhold. De nye regler træder i kraft 1. januar 2018.

De nye regler ændrer udgangspunktet i boliglejeforhold om, at anvendelse af digital kommunikation ved lejereglernes krav om skriftlighed kræver forudgående aftale. I stedet bliver det valgfrit for parterne, hvilken skriftlig form der skal kommunikeres i. Enhver af parterne i lejeforholdet kan dog forlange at blive fritaget fra digital kommunikation. De nye regler giver samtidig bedre mulighed for digital gennemførelse af ind- og fraflytningssyn samt tilbudspligt.

Nye regler for digital kommunikation:

♦ Hvor der i lejeloven er bestemt pligt for udlejeren eller lejeren til at give skriftlig underretning, kan der nu frit vælges mellem digital og almindelig post.

♦ Valget af kommunikationsform er ikke bindende, og der kan således skiftes kommunikationsform fra meddelelse til meddelelse.

♦ Er lejeren eller udlejeren fritaget for digital post, kan meddelelser dog ikke gives ved digital kommunikation.

♦ Opsigelse fra udlejers side samt påkrav efter lejerens betalingsmisligholdelse kan ikke afgives som digital post. Dette kan heller ikke aftales mellem parterne.

♦ De uklare regler for gennemførelse af ind- og fraflytningssyns præciseres. Det slås fast, at udlejer kan udlevere rapporten digitalt, og at lejer samtidig kan kvittere for modtagelse digitalt.

♦ Lejelovens regler om gennemførelse af tilbudspligt ændres, så det præciseres, at udlejer kan gennemføre denne ved at gøre oplysningerne tilgængelige på en digital platform.

Forsiden lige nu

Visionen om Ørestad er ved at være fuldbragt

By & Havn kan snart melde alt udsolgt i Ørestad, der både erhvervsmæssigt og boligmæssigt markerer sig som et af Københavns nye trækplastre. Det er ikke bare lokalt, men i forhold til hele Øresundsregionen, lyder det fra adm. direktør Anne Skovbro.

It-millionærer går ind på ejendomsmarkedet med trecifret millionopkøb i Odense

"Det er nok en af årets største handler," siger Per Svehag, adm. direktør i Dangroup Invest til EjendomsWatch. Den fynske investor har købt en odenseansk ejendomsportefølje på 14.000 kvm af lokale investorer med advokat i spidsen. Købet sker gennem en nyoprettet fond på 500 mio. kr. Flere fonde kan være på vej, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier