EjendomsWatch

Klummer

Klumme: Markedskræfter kan ikke regulere boligmarkedet alene

Flere almene boliger betyder ikke, at der ikke også er plads til flere private boliger, siger Bo Jørgensen, direktør hos Boligselskabet Sjælland. Han afviser bekymring fra Bech-Bruun-advokat Henrik Westermann i sidste uge – for det private marked leverer ikke alle svar, lyder det i denne klumme.

Klumme: Skal boligmanglen øges?

Den nye regering lægger op til at øge kravet til mængden af almene boliger i nye boligprojekter. Det er til gavn for de potentielle beboere, men vil skabe negative konsekvenser andre steder på markedet, lyder det i denne klumme.

Klumme: Intelligente bygninger bør være standarden

Der er ingen grund til at se på intelligente bygninger som et fremtidsscenario, skriver Morten Jørgensen, direktør for digital energi i Schneider Electric i denne klumme. Han opfordrer til i højere grad end i dag at bruge internet of things til at gøre bygninger smartere og mere klimavenlige.

Klumme: Alle venter på boligministeren

Topfolkene inden for boligverdenen gør klogt i at tage handsken op og spille konstruktivt og fordomsfrit sammen med den nye regering. Korslagte arme fører med sikkerhed til ingenting.

Klumme: Useriøst boligudspil fra Mette Frederiksen

Det er tæt på at føre vælgerne bag lyset, når Socialdemokratiet i et nyt boligudspil lover flere og billigere boliger, mener Danske Udlejere, der også kritiserer, at partiet tager forskud på en kommende ændring af boligreguleringsloven. Lad nu det ekspertudvalg, I selv har været med til at nedsætte på området, arbejde i fred, lyder det i denne klumme.

Klumme: Flere almene boliger styrker København som by

Læg den gamle skyttegravskrig mellem private investorer og almene bygherrer i graven. København har brug for flere almene boliger, så også personer med lavere indkomster kan bo i byen. Og der er stadig plads til privat udlejningsbyggeri, lyder det i denne klumme.

Klumme: Misforstået DF-lovforslag sænker priserne på danske ejendomme

Forslaget om at fjerne eller kraftigt begrænse paragraf 5, stk. 2 i boligreguleringsloven, der sikrer moderniseringer af boligerne, skal heldigvis nu behandles i en ekspertgruppe. Og det er tiltrængt. Politikerne i bl.a. DF lader til at være fanget i en forkert opfattelse af, hvad en regelændring betyder for det danske ejendomsmarked. Det er farligt.

Klumme: Nye spændende signaler fra By & Havn

En ”vi ved altid bedst”-attitude skal ændres til en demokratisk virksomhed, der er en aktiv og lyttende del af byens liv, siger den nye direktør til EjendomsWatch. Det er positivt og fortjener at blive fulgt op af en større debat om hovedstadens udvikling.

Klumme: Dynamiske boformer kræver revision af lejeloven

Lejeloven blev i 1960’erne skabt for at hjælpe dem der skabte boligerne, altså udlejere. Derefter skulle der gå næsten fem årtier, før loven blev revurderet. Men den dynamiske boform som flere og flere lever i, tager den stadig ikke højde for.

Klumme: Stort potentiale i ny struktur for erhvervsfremme

Når nytårsklokkerne ringer det nye år ind, træder den nye lov om erhvervs- og turismefremme i kraft. Loven skal strømline området og sikre, at både små og store virksomheder får den nødvendige støtte til at styrke deres vækst. Til marts gælder det om at markedsføre Danmark på årets internationale ejendomsmesse Mipim.

Klumme: Sanering af tinglysningsafgiften giver nye muligheder

Inden jul ventes et nyt lovforslag vedtaget i Folketinget, der vil få betydning for markedet for ejendomshandler. Det betyder blandt andet, at flere typer gamle lån kan modregnes i nye, når der skal betales tinglysningsafgift og at afgiften gradvist sænkes.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier