EjendomsWatch

Klummer

Klumme: Ny praksis for tinglysning underkendt af Vestre Landsret

Vestre Landret har tirsdag i en ny kendelse slået fast, at Tinglysningsretten ikke har hjemmel til at ændre den måde, som ejerforeninger tinglyser vedtægter på. Praksis strider mod ejerlejlighedsloven, lyder det i denne klumme fra advokat, der tidligere har været kritisk.

Klumme: Erhvervslejere bliver snydt af "kvadratmeterleje”

I et optimistisk erhvervsudlejningsmarked arbejder investorer og asset managers intensivt med at optimere værdien af deres ejendomme, bl.a. ved at fravige vejledningen om areal. Men der er kun lejerne til at betale, påpeger Colliers-director i denne klumme.

Klumme: Vi skal tale sanser og forskellighed op på fremtidens arbejdsplads

Virksomhederne skal droppe den rutinemæssige ”efter-corona-nu-sparer-vi kontorpladser-øvelse og gør som vi plejer” og i stedet se på, hvordan vores sanser, hjerne og krop bedst kan trives i fremtidens arbejdsliv, skriver Helle Nøhr, arkitekt og rådgiver hos servicevirksomheden Coor i denne klumme.

Klumme: Ejendomsmarkedet trodser rentestigninger

På trods af stigende inflation og renter ser ejendomsmarkedet stadig stærkt ud. Aktiviteten er fortsat høj, og ejendomme er et populært investeringsaktiv, lyder det fra Nordicals-direktør i denne klumme.

Klumme: Ejendomsinvestorer har gavn af et scenarie med stagflation

Højere risiko for stagflation – stagnation og inflation på samme tid – har betydning for allokeringen af aktiver. Investorer bør overveje alternative aktivklasser som ejendomme, råvarerelaterede aktier, defensive aktier og måske guld, lyder det fra investeringsdirektør i denne klumme.

Klumme: Ny afgørelse om salg med rabat gælder også næringsejendomme

Landsskatteretten har i en kendelse tilsidesat to afgørelser fra Skatterådet om rækkevidden af det cirkulære, som muliggør at overdrage en ejendom til nærtstående med op til 15 pct. rabat. Afgørelsen er indbragt for domstolene, men den rejser flere spørgsmål, skriver advokat i denne klumme.

Klumme: Bid dig fast på boligmarkedet eller betal dig fattig i boligleje

Efter et enkelt kvartal med faldende priser på ejerlejligheder i København vil bankøkonomer sikkert fare frem med bål og brand, lyder det fra valuar i denne klumme. Men det er der faktisk ingen grund til. Priserne vil på langt sigt fortsætte med at stige og øge kløften mellem ejere og lejere, siger han.

Klumme: Robust erhvervsejendomsmarked trods øget usikkerhed

Ruslands invasion af Ukraine og den stigende rente ændrer ikke på, at ejendomme betragtes som en sikker havn, lyder det fra Colliers-partner Peter Winther i denne klumme. Han forudser, at øgede sikkerhedspolitiske risici i Finland og Sverige kan sende mere international kapital mod Danmark.

Klumme: Skat underkendt i sag om beskatning af markedsleje

Landsskatteretten har offentliggjort en afgørelse om de skattemæssige konsekvenser ved et bolig-anpartsselskabs udlejning af lejligheder til anpartshaverne i selskabet. Ved afgørelsen underkendte Landsskatteretten skattemyndighedernes beskatning af såvel selskab som anpartshavere.

Klumme: Blind ansættelsesproces i ejendomsbranchen

En såkaldt blind ansættelsesproces, hvor køn, alder, etnicitet og seksuel orientering elimineres i jobsamtaler, er vejen frem til større diversitet, lyder det fra Bettina Lange, chef hos Castellum i Danmark, i denne klumme.

Klumme: Kaare Dybvad må til lommerne hvis han vil have billige boliger

Statslige tilskud er nødvendigt, hvis byerne skal have de almene boliger, som alle sukker efter, lyder det fra sociolog i denne klumme. Han konstaterer, at boligministeren efter et socialdemokratisk nederlag ved kommunalvalget i november er stoppet med ”sit felttog mod bysamfundene”.

Klumme: Tilbudspligt ved selskabshandler – nye regler om syn og skøn

I den kommende lejelov, der ventes vedtaget i næste uge, ændres reglerne for syn og skøn i forbindelse med selskabshandler. Det vil få stor betydning for ejendomsbranchen, lyder det fra Bech-Bruun-duo i denne klumme. De peger desuden på en ”uholdbar situation” omkring værdiansættelse.

Klumme: Et hjem er mere end bare en bolig

Hvordan kan vi være med til at skabe boliger, der får folk til at føle sig hjemme? Med afsæt i syv forskningsbaserede kendetegn på, hvad der skaber følelsen af hjem, deler Torben Juul fra KHR Architecture sine tanker og konkrete råd i denne klumme.

1 - 25 af 304

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier