EjendomsWatch

Klummer

Klumme: Fair eller forkastelige huslejestigninger?

Lejerne har haft fordel af, at deres disponible indkomst er steget mere end nettoprisindekset hvert år fra 2016-2021. I år er fordelen så forsvundet. Men er det rimeligt med en ad hoc-suspendering af kontraktvilkårene, spørger rådgivere fra Colliers i denne klumme.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Klumme: Erhvervsejendomme er den nye skatteskrue

Erhvervsejendomme er udset til skurkerollen som ny skatteskrue de næste par år. Og det er svært at finde anden begrundelse end noget, der kendes fra de islandske sagaer, lyder det fra DI-økonom i denne klumme.

Klumme: Konkurser kan afværges gennem bedre data

Rekordmange bygge- og anlægsvirksomheder går lige nu konkurs på grund af voldsomme prisstigninger og udskudte opgaver. Særligt udsatte er virksomheder, der ikke sammenkører deres data og dermed ikke kan handle proaktivt, lyder det fra softwarefirma i denne klumme.

Klumme: Det kan betale sig at tænke ESG

Grønne ejendomme får fordelen af en ”green premium”, der har en direkte indvirkning på lejeniveauet og en ejendoms salgspris, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme. Den peger på, at ejendomsinvestorer i fremtiden kan frygte en ”brown discount”, som dog ikke er uden muligheder for langsigtede investorer.

Klumme: Olie og hvede følger med brugtvognspriserne

Efter en tid med økonomisk usikkerhed ser vi nu de første tegn på, at vi går mod lysere tider, vurderer Nordicals-direktør i denne klumme. For en måneds tid siden begyndte brugtvognspriserne i USA at falde – nu følger priserne på en række råvarer med, og bankernes renteprognoser ser fornuftige ud. Vigtigt for et stabilt ejendomsmarked.

Klumme: Markedet for ejendomme til boligudlejning trækker luft ind

Der er enorm usikkerhed om, hvilken vej markedet vil gå for boligudlejningsejendomme. Umiddelbart presser de stigende renter, der før eller siden må føre til højere afkastkrav. Men der er også noget, der er anderledes denne gang, skriver Jyske Bank-økonom i denne klumme.

Klumme: Lovudkast om lagerbeskatning af fast ejendom er offentliggjort

Snart to år efter, at regeringen indgik aftale om tidlig tilbagetrækning, ”Arne-pensionen”, har ejendomsbranchen afventet, hvordan indførelse af lagerskat skulle bidrage til finansieringen. Nu er et udkast sendt i høring, lyder det fra to PWC-partnere i denne klumme, der gennemgår indholdet.

Klumme: Væsentlige ændringer af reglerne om tilbudspligt er undervejs

Udkast til lovforslag om at ændre lejeloven vil få vidtgående konsekvenser for udlejere, lyder det fra partner i Bruun & Hjejle i denne klumme. Ændringen følger efter en højesteretsdom, hvor et omdiskuteret salg af boliger fra Carlsbergfonden til to pensionsselskaber blev fundet lovlig efter lovens bogstav.

Klumme: Investeringsmuligheden gemmer sig måske i usikkerheden på markedet

Det er fristende i en usikker tid at udskyde alle ikke-nødvendige beslutninger, også om investeringer i ejendomme. Men usikre tider giver også muligheder: Konkurrencen om de mest attraktive investeringsejendomme er lavere, og der kan gøres køb til lidt bedre priser, siger Colliers-partner i denne klumme.

Klumme: Det kan vi lære af tidligere tiders fejl

Finanstilsynets utvivlsomt velmente retningslinjer øger efterspørgslen efter mindre attraktive ejendomme med høje afkast, påpeger Peter Winther fra Colliers i denne klumme, der først fortæller en historie om at vurdere risici ved ejendomsfinansiering.

Klumme: Trods fraflytning så vokser de største byer stadigvæk

Flyttemønstre har stor betydning for ejendomsinvestorers interesse for især boligejendomme. På det seneste har man kunnet læse, at der nu er flere personer, der flytter fra landets største byer, end der flytter til. Men faktisk vokser befolkningstallet i de største byer og har gjort det i mange år, påpeger analysechef i denne klumme.

1 - 25 af 329

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier