EjendomsWatch

Klummer

Klumme: Danskerne vil ikke betale andres husleje

En Epinion-undersøgelse fra Ejendomdanmark viser, at danskerne slet ikke er parate til at betale den pris, der risikerer at følge med regeringens kommende ændring af boligreguleringsloven, siger adm. direktør Jannick Nytoft i denne klumme.

Klumme: Karensperiode – columbusæg eller det modsatte?

Under de igangværende forhandlinger om at ændre boligreguleringsloven foreslår boligministeren en karensperiode på syv eller ti år, før de såkaldte 5-2-modernisering kan ske. Men er det et columbusæg – en simpel løsning på et kompliceret problem – eller det modsatte, spørger Peter Winther, adm. direktør i Colliers, i denne klumme.

Klumme: Skab rammerne for verdens mest energieffektive ejendomssektor

Hvis vi skal have sat skub i de grønne investeringer i bygningsmassen, skal vi have nationale og bindende mål for energieffektivitet på 30 pct. i 2030. Desuden skal der være klare regler for, hvordan institutionelle investorer supplerer de offentlige aktører, skriver direktør i Sustain Solutions Christian Niepoort i denne klumme.

Klumme: Uden udenlandsk arbejdskraft går dampen af væksten

Kritikere har anført, at metro-cityringen i København burde have været bygget med dansk arbejdskraft. Men uden de udenlandske arbejdere – mange med erfaring fra lignende projekter i nære og fjerne dele af verden – ville Cityringen ikke være åben for passagerer endnu, lyder det fra entreprenøren bag i denne klumme.

Klumme: Lyt dog til eksperterne om boligreguleringsloven

Et forslag om 10 års karensperiode, før en køber af en ejendom kan renovere i henhold til boligreguleringsloven, er ren frihåndstegning fra boligministerens side, mener Colliers-topchef Peter Winther i denne klumme. Han anbefaler ministeren at lytte til de eksperter, hans eget ministerium har nedsat.

Klumme: Skæv start til ghettolisten

Dette års liste over landets ghettoområder, der blev offentliggjort søndag, er mangelfuld, da hele årets indsats for at forbedre områderne ikke tælles med, påpeger politisk rådgiver Carsten Mai i denne klumme.

Klumme: Hvad nu med paragraf 5, stk. 2?

Boligreguleringslovens paragraf 5 stk. 2 skærmer nuværende lejere for huslejestigninger, når en ejendom renoveres. Men hvis paragraffen ændres eller fjernes, så renoveringer fremover kun må ske efter de almindelige regler, vil den sikkerhed forsvinde, påpeger Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Klumme: Salg af andelsboligforeninger – en storm i et glas vand

Efter flere historier på EjendomsWatch om en stigende tendens til salg af andelsboligforeninger til private investorer er det værd at bemærke, at antallet er beskedent, og at der stiftes flere nye andelsforeninger, end der sælges, siger Peter Winther, topchef hos erhvervsmægleren Colliers i Danmark, i denne klumme.

Klumme: Glemt husleje bliver en sag for Højesteret

Kan udlejer efteropkræve lejereguleringer, som er blevet glemt? Det bliver nu op til Højesteret at afgøre efter at to landsretsdomme har udstukket hver sin praksis, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Klumme: Fremtidens erhvervsområde er både grønt og bi-venligt

På fireårsdagen for FN's verdensmål må virksomhederne ikke glemme at starte i deres egen baghave i deres jagt på at opfylde målene, skriver Thomas Fog, divisionsdirektør i Coor, i denne klumme. Bistader og krydderurter på virksomhedernes grønne områder er et sted at starte, mener han.

Klumme: Bonus, bagslag og byggesagshonorarer i det almennyttige

Fokus på byggesagshonorarerne i Bo-Vita gør det på tide at gøre op med, at almene boligorganisationer kan berige sig selv. Den nuværende honorarmodel giver økonomisk tilskyndelse til, at bestyrelser oparbejder et efterslæb på vedligeholdelse og puljer opgaver sammen, mener formanden for SAB Bellahøj i denne klumme.

Klumme: Selvfølgelig koster lovgivningen om parallelsamfund noget

Det er en bekostelig affære at administrere loven om parallelsamfund – også kaldet ghettolovgivningen – selv om det forlød, at det ikke ville medføre udgifter for boligselskaberne. Det skriver Steen Søndergaard Thomsen, formand for FSB's organisationsbestyrelse, i denne klumme på vegne af hele bestyrelsen.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier