EjendomsWatch

Klummer

Klumme: Markedet vil forbedre sig allerede i andet halvår

På en måned har coronakrisen ændret ejendomsmarkedet fuldstændig, lyder det fra Colliers-topchef Peter Winther i denne klumme. Mæglerfirmaets hovedscenarie er dog stadig, at en decideret ejendomskrise undgås. Firmaet støtter sig bl.a. til analyser, der viser, at tidligere kriser fra udefrakommende chok er overvundet efter et år.

Klumme: Skærpede hvidvaskforpligtelser – også i ejendomsbranchen

En række ændringer af hvidvaskloven og særlovgivningen er trådt i kraft og har indført en række nye indberetningspligter og en skærpelse af krav til identifikation og håndtering af reelle ejere, skriver Bech-Bruun-advokat i denne klumme. Den ser på en række af de centrale og nye krav med relevans for aktører i ejendomsbranchen.

Klumme: Polariseringen på det danske boligmarked fortsætter

Seniorgenerationen på boligmarkedet, de over 50-årige, er dem, der virkelig har profiteret af de vedvarende prisstigninger, skriver valuar og ejendomsmægler Lars Wismann i denne klumme. For yngre, der vil etablere sig, bliver det i stigende grad nødvendigt med hjælp fra mors og fars fede friværdi, lyder det.

Klumme: Markedskaos viser svagheder i alternative investeringer

Det nuværende markedskaos har vist en række interessante ting til investorer i alternative aktiver - ikke mindst, at forskelle mellem lande skal tages seriøst, selv inden for Europa, lyder det fra økonomisk kommentator Frank Hvid Petersen i denne klumme.

Klumme: Tordenvejr på vej over ejendomsbranchen

Ejendomsbranchen har ikke rigtig nogen venner, så den må indstille sig på at skulle finansiere en række nye initiativer fra regeringen, forudser politisk rådgiver Carsten Mai i denne klumme. Branchen mangler at fortælle om sin samfundsmæssige betydning, lyder det.

Klumme: Ejendomsejere kan have moms tilgode

Aktører på ejendomsmarkedet opfordres til at overveje, om de er berettigede til at søge moms retur, efter at Skattestyrelsen har erkendt, at hidtidig praksis var i strid med EU-retten, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme. Men måske er styrelsen lige kæk nok i sit nye styresignal, mener han.

Klumme: Danskerne vil ikke betale andres husleje

En Epinion-undersøgelse fra Ejendomdanmark viser, at danskerne slet ikke er parate til at betale den pris, der risikerer at følge med regeringens kommende ændring af boligreguleringsloven, siger adm. direktør Jannick Nytoft i denne klumme.

Klumme: Karensperiode – columbusæg eller det modsatte?

Under de igangværende forhandlinger om at ændre boligreguleringsloven foreslår boligministeren en karensperiode på syv eller ti år, før de såkaldte 5-2-modernisering kan ske. Men er det et columbusæg – en simpel løsning på et kompliceret problem – eller det modsatte, spørger Peter Winther, adm. direktør i Colliers, i denne klumme.

Klumme: Skab rammerne for verdens mest energieffektive ejendomssektor

Hvis vi skal have sat skub i de grønne investeringer i bygningsmassen, skal vi have nationale og bindende mål for energieffektivitet på 30 pct. i 2030. Desuden skal der være klare regler for, hvordan institutionelle investorer supplerer de offentlige aktører, skriver direktør i Sustain Solutions Christian Niepoort i denne klumme.

Klumme: Uden udenlandsk arbejdskraft går dampen af væksten

Kritikere har anført, at metro-cityringen i København burde have været bygget med dansk arbejdskraft. Men uden de udenlandske arbejdere – mange med erfaring fra lignende projekter i nære og fjerne dele af verden – ville Cityringen ikke være åben for passagerer endnu, lyder det fra entreprenøren bag i denne klumme.

Klumme: Lyt dog til eksperterne om boligreguleringsloven

Et forslag om 10 års karensperiode, før en køber af en ejendom kan renovere i henhold til boligreguleringsloven, er ren frihåndstegning fra boligministerens side, mener Colliers-topchef Peter Winther i denne klumme. Han anbefaler ministeren at lytte til de eksperter, hans eget ministerium har nedsat.

Klumme: Skæv start til ghettolisten

Dette års liste over landets ghettoområder, der blev offentliggjort søndag, er mangelfuld, da hele årets indsats for at forbedre områderne ikke tælles med, påpeger politisk rådgiver Carsten Mai i denne klumme.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier