EjendomsWatch

Klummer

Klumme: Ingen byggesagsgebyrer luner under krisen

På to år har virksomheder og borgere i København sparet over 100 mio. kr. på, at der ikke længere opkræves byggesagsgebyrer, påpeger byens beskæftigelsesborgmester i denne klumme. Det giver ingen mening at fordyre nybyggeri, lyder det.

Klumme: Internationale investorer stod for 55 pct. af ejendomshandlerne i 2020

Endnu flere internationale investorer fandt vej til Danmark sidste år, lyder konklusionen fra Colliers i denne klumme. Mægleren opgør den samlede transaktionsvolumen til 71,6 mia. kr. sidste år, hvor aktiviteten ville have været væsentligt højere uden coronanedlukning. Investorerne vælger i stigende grad mere "sikre" core-ejendomme.

Klumme: Fem vilde forudsigelser for ejendomsmarkedet i 2021

Det kommende år kan bl.a. byde på afkastkrav under 3 pct. og en 50 pct. stigning i transaktionsvolumen. I denne klumme kommer Peter Winther, adm. direktør i Colliers, med fem "kontroversielle idéer, der kan vende investorernes verden på hovedet."

Klumme: Man kan stadig finde guldæg i ejendomsinvesteringer

Ejendomssektoren er bedre end sit rygte. De store tab i 2020 i sektoren generelt er ikke hele sandheden, for hvis man dykker ned i de enkelte selskaber, kan man stadig finde masser af potentiale, lyder det i en klumme fra Søren Risager Rasmussen, direktør i Skagen Fondene.

Klumme: Grænsen for vækst er nået i Aarhus

I et rasende tempo er landets næststørste by ved at blive ødelagt, mener arkitekt i denne klumme. Hun mener, at den planlagte overdækning af byens banegrav blot er sidst tilkomne projekt, som ødelægger Aarhus.

Klumme: Ny klageadgang for forkerte vurderinger af erhvervsejendomme

Ejendomsvurderingerne har været sat i bero i opgøret med det gamle vurderingssystem. Nu bliver det langt om længe muligt at klage over de videreførte vurderinger på erhvervsejendomme pr. 1. januar 2021, skriver juniorpartner Troels Behnke Skak fra advokatfirmaet Dahl i denne klumme.

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier