EjendomsWatch

Klummer

Klumme: Useriøst boligudspil fra Mette Frederiksen

Det er tæt på at føre vælgerne bag lyset, når Socialdemokratiet i et nyt boligudspil lover flere og billigere boliger, mener Danske Udlejere, der også kritiserer, at partiet tager forskud på en kommende ændring af boligreguleringsloven. Lad nu det ekspertudvalg, I selv har været med til at nedsætte på området, arbejde i fred, lyder det i denne klumme.

Klumme: Flere almene boliger styrker København som by

Læg den gamle skyttegravskrig mellem private investorer og almene bygherrer i graven. København har brug for flere almene boliger, så også personer med lavere indkomster kan bo i byen. Og der er stadig plads til privat udlejningsbyggeri, lyder det i denne klumme.

Klumme: Misforstået DF-lovforslag sænker priserne på danske ejendomme

Forslaget om at fjerne eller kraftigt begrænse paragraf 5, stk. 2 i boligreguleringsloven, der sikrer moderniseringer af boligerne, skal heldigvis nu behandles i en ekspertgruppe. Og det er tiltrængt. Politikerne i bl.a. DF lader til at være fanget i en forkert opfattelse af, hvad en regelændring betyder for det danske ejendomsmarked. Det er farligt.

Klumme: Nye spændende signaler fra By & Havn

En ”vi ved altid bedst”-attitude skal ændres til en demokratisk virksomhed, der er en aktiv og lyttende del af byens liv, siger den nye direktør til EjendomsWatch. Det er positivt og fortjener at blive fulgt op af en større debat om hovedstadens udvikling.

Klumme: Dynamiske boformer kræver revision af lejeloven

Lejeloven blev i 1960’erne skabt for at hjælpe dem der skabte boligerne, altså udlejere. Derefter skulle der gå næsten fem årtier, før loven blev revurderet. Men den dynamiske boform som flere og flere lever i, tager den stadig ikke højde for.

Klumme: Stort potentiale i ny struktur for erhvervsfremme

Når nytårsklokkerne ringer det nye år ind, træder den nye lov om erhvervs- og turismefremme i kraft. Loven skal strømline området og sikre, at både små og store virksomheder får den nødvendige støtte til at styrke deres vækst. Til marts gælder det om at markedsføre Danmark på årets internationale ejendomsmesse Mipim.

Klumme: Sanering af tinglysningsafgiften giver nye muligheder

Inden jul ventes et nyt lovforslag vedtaget i Folketinget, der vil få betydning for markedet for ejendomshandler. Det betyder blandt andet, at flere typer gamle lån kan modregnes i nye, når der skal betales tinglysningsafgift og at afgiften gradvist sænkes.

Klumme: Grund til at frygte flere forsinkelser af ejendomsvurderingerne

Skatteminister Karsten Lauritzen efterlader boligmarkedet med flere spørgsmål end svar efter udmeldingen om, at ejendomsvurderingerne bliver udskudt i et år. Og det seneste notat fra Skatteministeriet viser, at der er god grund til at frygte, at systemet bliver yderligere forsinket.

Klumme: Et korstog af værste skuffe er i gang

Spørgsmålene hober sig op, men de mangler alle sammen fornuftige gennemtænkte svar, der tager udgangspunkt i virkeligheden. Man må derfor konkludere, at der dybest set er et korstog i gang fra de fleste af Folketingets partier – et angreb rettet mod den almene sektor.

Klumme: Store gevinster ved frasalg af andelsboligforeninger

Et stigende antal andelsboligforeninger vælger at lade sig opløse med henblik på frasalg på markedet for boligudlejningsejendomme, som fortsat er i høj kurs hos investorerne. En ny analyse fra Colliers viser, at den gennemsnitlige gevinst for den enkelte andelshaver ved frasalg er 1,3 mio. kr. Mange andelshavere opnår dog ikke blot en god fortjeneste ved at sælge, men også fordelagtige vilkår som fremtidige lejere.

Klumme: Tillæg i nyt AB-system skal ses som menukort på en restaurant

Byggeriets nye grundbetingelser, AB 18, rummer fire nye appendikser, som alle indholder god standardiseret regulering af forhold, som er relevante at overveje, når en byggeproces skal tilrettelægges. Appendikserne må derfor ikke overses i planlægningsprocessen, men skal gennemgås og overvejes af bygherre som et menukort med frit valg på en god restaurant.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier