EjendomsWatch

Klummer

Huslejen kan sagtens sættes op, selvom lejer ikke flytter

Mange ejendomsinvestorer holder sig tilbage fra at modernisere lejemål, indtil det alligevel fraflyttes. Men der er god økonomi i at gøre det, selvom lejemålet ikke er opsagt, også selvom det indebærer krav om en erstatningsbolig i mens.

Nye regler om digital kommunikation i boliglejeforhold

KLUMME: Fra nytår forbedres mulighederne for digital kommunikation mellem lejer og udlejer i både private og almene boliger. Valg af kommunikationsform er dog ikke bindende. Og en opsigelse fra udlejer skal som i dag sendes med almindelig post.

Mere robuste andelsboligforeninger — men pas på tilbudspligten

KLUMME: Sager med konkursramte andelsboligforeninger og navnlig den usikkerhed om retstilstanden, som har vist sig i kølvandet på disse konkurser har medført en forringelse af finansieringsmulighederne i andelsboligsektoren. Især nyere andelsboligforeninger er blevet stiftet på et for tyndt grundlag — ofte i forbindelse med reglerne om tilbudspligt, som let kan gå galt for uprofessionelle.

Friere rammer for belåning af ejendomsfonde

KLUMME: Ny kendelse fra Erhvervsankenævnet underkender praksis fra Finanstilsynet, der hidtil har skelnet mellem hvilke rammer kapitalfonde og ejendomsfonde er underlagt i forhold til belåning.

Plads til almene boliger under byens tage i København

KLUMME: Hvis Københavns Kommune i en periode vil give en fornuftig og forsvarlig dispensation fra reglerne, er det muligt hurtigt at udnytte nogle af de mange kvadratmeter under Københavns tage til nye almene boliger.

Ny retstilstand når andelsbolighavere bliver lejere

KLUMME: Tre afgørelser i en sag, der er behandlet ved Ankenævnet for de Københavnske Huslejenævn, har ændret på retstilstanden, når andelsbolighavere overgår til at blive lejere — eksempelvis når en investor overtager en ejendom. Afgørelserne er relevante for banker og realkreditselskaber og investorer.

Ejendomsobligationer har ulemper — men også mange fordele

KLUMME: Efter finanskrisen er ejendomsobligationer stort set forsvundet fra det danske marked. Helt anderledes ser det ud i både Norge og Sverige, hvor ejendomsobligationer stadig får større betydning som et alternativt finansieringsinstrument.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier