EjendomsWatch

Klummer

Klumme: Hvad nu med paragraf 5, stk. 2?

Boligreguleringslovens paragraf 5 stk. 2 skærmer nuværende lejere for huslejestigninger, når en ejendom renoveres. Men hvis paragraffen ændres eller fjernes, så renoveringer fremover kun må ske efter de almindelige regler, vil den sikkerhed forsvinde, påpeger Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Klumme: Salg af andelsboligforeninger – en storm i et glas vand

Efter flere historier på EjendomsWatch om en stigende tendens til salg af andelsboligforeninger til private investorer er det værd at bemærke, at antallet er beskedent, og at der stiftes flere nye andelsforeninger, end der sælges, siger Peter Winther, topchef hos erhvervsmægleren Colliers i Danmark, i denne klumme.

Klumme: Glemt husleje bliver en sag for Højesteret

Kan udlejer efteropkræve lejereguleringer, som er blevet glemt? Det bliver nu op til Højesteret at afgøre efter at to landsretsdomme har udstukket hver sin praksis, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Klumme: Fremtidens erhvervsområde er både grønt og bi-venligt

På fireårsdagen for FN's verdensmål må virksomhederne ikke glemme at starte i deres egen baghave i deres jagt på at opfylde målene, skriver Thomas Fog, divisionsdirektør i Coor, i denne klumme. Bistader og krydderurter på virksomhedernes grønne områder er et sted at starte, mener han.

Klumme: Bonus, bagslag og byggesagshonorarer i det almennyttige

Fokus på byggesagshonorarerne i Bo-Vita gør det på tide at gøre op med, at almene boligorganisationer kan berige sig selv. Den nuværende honorarmodel giver økonomisk tilskyndelse til, at bestyrelser oparbejder et efterslæb på vedligeholdelse og puljer opgaver sammen, mener formanden for SAB Bellahøj i denne klumme.

Klumme: Selvfølgelig koster lovgivningen om parallelsamfund noget

Det er en bekostelig affære at administrere loven om parallelsamfund – også kaldet ghettolovgivningen – selv om det forlød, at det ikke ville medføre udgifter for boligselskaberne. Det skriver Steen Søndergaard Thomsen, formand for FSB's organisationsbestyrelse, i denne klumme på vegne af hele bestyrelsen.

Klumme: Markedskræfter kan ikke regulere boligmarkedet alene

Flere almene boliger betyder ikke, at der ikke også er plads til flere private boliger, siger Bo Jørgensen, direktør hos Boligselskabet Sjælland. Han afviser bekymring fra Bech-Bruun-advokat Henrik Westermann i sidste uge – for det private marked leverer ikke alle svar, lyder det i denne klumme.

Klumme: Skal boligmanglen øges?

Den nye regering lægger op til at øge kravet til mængden af almene boliger i nye boligprojekter. Det er til gavn for de potentielle beboere, men vil skabe negative konsekvenser andre steder på markedet, lyder det i denne klumme.

Klumme: Intelligente bygninger bør være standarden

Der er ingen grund til at se på intelligente bygninger som et fremtidsscenario, skriver Morten Jørgensen, direktør for digital energi i Schneider Electric i denne klumme. Han opfordrer til i højere grad end i dag at bruge internet of things til at gøre bygninger smartere og mere klimavenlige.

Klumme: Alle venter på boligministeren

Topfolkene inden for boligverdenen gør klogt i at tage handsken op og spille konstruktivt og fordomsfrit sammen med den nye regering. Korslagte arme fører med sikkerhed til ingenting.

Klumme: Useriøst boligudspil fra Mette Frederiksen

Det er tæt på at føre vælgerne bag lyset, når Socialdemokratiet i et nyt boligudspil lover flere og billigere boliger, mener Danske Udlejere, der også kritiserer, at partiet tager forskud på en kommende ændring af boligreguleringsloven. Lad nu det ekspertudvalg, I selv har været med til at nedsætte på området, arbejde i fred, lyder det i denne klumme.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier