EjendomsWatch

Klummer

Klumme: Pas på med datahåndteringen – også i ejendomsbranchen

Behandling af persondata har betydning for stort set alle forretningsområder. Også i ejendomsbranchen, hvor det kan koste dyrt ikke at have implementeret de rette procedurer og foranstaltninger. Det viser en aktuel sag, hvor Datatilsynet har været på banen med betydelig kritik, påpeger Bech-Bruun-advokat i denne klumme

Klumme: Nye ejendomsvurderinger er udskudt – men vigtig tidsfrist udløber snart

Udsendelsen af de nye ejendomsvurderinger er udskudt endnu engang, men det betyder ikke, at vi kan glemme alt om vurderinger det næste års tid. Flere nye regler kræver opmærksomhed her og nu, bl.a. muligheden for at få en vurdering genoptaget, lyder det i denne klumme fra juniorpartner Troels Behnke Skak fra advokatfirmaet Dahl.

Klumme: Hvem vinder kampen om pengene?

Regeringen risikerer at skræmme investorer væk med sin lovgivning, især den påtænkte lagerskat, advarer direktør i Nordicals-kæden i denne klumme. Han noterer sig desuden, at pensionsselskabet PFA tirsdag annoncerede, at man nu ser mod Sverige for at opføre boliger – med direkte henvisning til det omdiskuterede Blackstone-indgreb.

Klumme: Ny lagerskat – det glade vanvid fortsætter

Regeringen tager endnu et skridt mod en nationalisering af den private ejendomsret, lyder det fra Danske Udlejere i denne klumme. Anledning er, at ejendomsbranchen skal finansiere en tidligere pension til nedslidte ved at værdistigninger på fast ejendom beskattes.

Klumme: Lad os gøre op med forestillingen om den private investor som skurk

Det kan give bedre vilkår for beboerne i de almene boliger, hvis man fortætter med private boliger. Salget af f.eks. et loftsrum giver et provenu, der kan bruges til bedre forhold i den eksisterende boligafdeling, eksempelvis renovering af køkkener eller opførelse af altaner, lyder det fra boligadministratoren Bo-Vest i denne klumme.

Klumme: En bæredygtig investeringsstrategi betaler sig

Investorer, også inden for ejendomme, sætter øget fokus på bæredygtighed. Men er man nødt til at gå på kompromis med afkastet, hvis man vælger at forfølge en ansvarlig og grøn investeringsstrategi, spørger Colliers-rådgiver i denne klumme. Faktisk kan investorer drage økonomisk fordel af bæredygtige ejendomsinvesteringer, lyder det.

Klumme: Regnskabets time imod grøn vildledning

Danmark er ifølge ny rapport næstbedst til at opfylde FN's verdensmål, men det er for let at snyde på vægten og fremstå mere grøn, end man egentlig er, lyder det fra Saint Gobain-direktør i denne klumme.

Klumme: Ejendomsinvestorer bør tage ved lære af covid-19

Det er sandsynligt, at flere pandemier vil hærge i fremtiden. Derfor bør ejendomsinvestorer allerede nu begynde at opbygge mere robusthed i porteføljerne på tværs af ejendomstyper, byer og lejerprofiler, lyder det fra Nuveens europæiske ejendomsanalysechef i denne klumme.

Klumme: Forlydender om kontorets endeligt er overdrevne

Det er overdrivelse, at der på ryggen af coronakrisen ikke længere skulle være behov for kontorer, mener kapitalforvalteren Savills Investment Management i denne klumme. Investorer bør i stedet udnytte, at de lige nu kan opnå rabat på deres opkøb, lyder det.

Klumme: Hvor går grænsen for covid-19-skøn i byggeprojekter?

Grænserne for "covid-19-skøn" i entrepriseretlig sammenhæng vil blive fastlagt af parterne i de offentlige byggeprojekter i de kommende måneder, og det bliver spændende at se, om det giver anledning til tvister," skriver to Bech-Bruun-rådgivere i denne klumme.

Klumme: Krisen der gik kold efter de første 100 meter

Den korteste ejendomskrise nogensinde er måske allerede ovre, lyder det fra erhvervsmægleren Colliers i denne klumme. Firmaet kan se, at de fleste investorer allerede er aktive i markedet, selvom det tidligere lød, at mange ville se tiden an til efter sommerferien. Måske krisen faktisk kun var et forbigående chok, lyder det.

Klumme: Husk at få ulovligt opkrævet moms retur

Med et nyt styresignal har Skattestyrelsen ændret praksis om moms på nedrivningsejendomme. I denne klumme anbefaler advokat hos Plesner, at man inden december overvejer, om man har betalt fejlagtig moms, og om den skal tilbagesøges. Det er både relevant for køber og sælger, lyder det.

Klumme: Ejendomsbranchen skal tænke i infektionsbekæmpelse

Nye krav til bygninger, deres indretning og funktion bliver en sandsynlig og varig konsekvens af coronakrisen, forudser Bech-Bruun-advokat i denne klumme. Han peger på, at det derfor er klogt at tænke infektionsrisiko ind i fremtidige byggerier, ombygninger og indretninger, hvor cellekontoret måske er på vej tilbage.

Klumme: Lad statsmidler booste boligkvaliteten

Tiden er inde til at stille større krav til en innovativ boligudvikling fra centralt hold, skriver associeret partner i Friis & Moltke Architects i denne klumme. Han foreslår, at Boligministeriet sammen med byggeriets parter opretter en fond til at støtte de private aktører, der er med til at udvikle boligudbuddet.

Klumme: Renoveringer forude – lad os nu beholde vores byggeaffald

Renoveringer af almene boliger for milliarder venter forude, så husk nu, at byggeaffald er guld værd for den cirkulære økonomi, lyder det fra Saint Gobain-direktør i denne klumme. Faktisk mangler der genanvendelige råmaterialer, der i stedet bliver eksporteret til udlandet samtidig med, at spritnye materialer må importeres.

Klumme: Danmark skal videre på den grønne rejse

Det vil være en tiltrængt hjælp til servicebranchen, hvis man fremrykker den kommende pulje målrettet energirenoveringer til i år. Det vil gavne den grønne omstilling og de virksomheder, der ligger underdrejet af coronakrisen, mener direktør i servicevirksomheden Coor i denne klumme.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier