EjendomsWatch

Klummer

Klumme: Ejendomsinvestorer bør tage ved lære af covid-19

Det er sandsynligt, at flere pandemier vil hærge i fremtiden. Derfor bør ejendomsinvestorer allerede nu begynde at opbygge mere robusthed i porteføljerne på tværs af ejendomstyper, byer og lejerprofiler, lyder det fra Nuveens europæiske ejendomsanalysechef i denne klumme.

Klumme: Forlydender om kontorets endeligt er overdrevne

Det er overdrivelse, at der på ryggen af coronakrisen ikke længere skulle være behov for kontorer, mener kapitalforvalteren Savills Investment Management i denne klumme. Investorer bør i stedet udnytte, at de lige nu kan opnå rabat på deres opkøb, lyder det.

Klumme: Hvor går grænsen for covid-19-skøn i byggeprojekter?

Grænserne for "covid-19-skøn" i entrepriseretlig sammenhæng vil blive fastlagt af parterne i de offentlige byggeprojekter i de kommende måneder, og det bliver spændende at se, om det giver anledning til tvister," skriver to Bech-Bruun-rådgivere i denne klumme.

Klumme: Krisen der gik kold efter de første 100 meter

Den korteste ejendomskrise nogensinde er måske allerede ovre, lyder det fra erhvervsmægleren Colliers i denne klumme. Firmaet kan se, at de fleste investorer allerede er aktive i markedet, selvom det tidligere lød, at mange ville se tiden an til efter sommerferien. Måske krisen faktisk kun var et forbigående chok, lyder det.

Klumme: Husk at få ulovligt opkrævet moms retur

Med et nyt styresignal har Skattestyrelsen ændret praksis om moms på nedrivningsejendomme. I denne klumme anbefaler advokat hos Plesner, at man inden december overvejer, om man har betalt fejlagtig moms, og om den skal tilbagesøges. Det er både relevant for køber og sælger, lyder det.

Klumme: Ejendomsbranchen skal tænke i infektionsbekæmpelse

Nye krav til bygninger, deres indretning og funktion bliver en sandsynlig og varig konsekvens af coronakrisen, forudser Bech-Bruun-advokat i denne klumme. Han peger på, at det derfor er klogt at tænke infektionsrisiko ind i fremtidige byggerier, ombygninger og indretninger, hvor cellekontoret måske er på vej tilbage.

Klumme: Lad statsmidler booste boligkvaliteten

Tiden er inde til at stille større krav til en innovativ boligudvikling fra centralt hold, skriver associeret partner i Friis & Moltke Architects i denne klumme. Han foreslår, at Boligministeriet sammen med byggeriets parter opretter en fond til at støtte de private aktører, der er med til at udvikle boligudbuddet.

Klumme: Renoveringer forude – lad os nu beholde vores byggeaffald

Renoveringer af almene boliger for milliarder venter forude, så husk nu, at byggeaffald er guld værd for den cirkulære økonomi, lyder det fra Saint Gobain-direktør i denne klumme. Faktisk mangler der genanvendelige råmaterialer, der i stedet bliver eksporteret til udlandet samtidig med, at spritnye materialer må importeres.

Klumme: Danmark skal videre på den grønne rejse

Det vil være en tiltrængt hjælp til servicebranchen, hvis man fremrykker den kommende pulje målrettet energirenoveringer til i år. Det vil gavne den grønne omstilling og de virksomheder, der ligger underdrejet af coronakrisen, mener direktør i servicevirksomheden Coor i denne klumme.

Klumme: Coronavirus øger kravene til ejendomsbranchen

Lige som ejendomme bliver miljø- og klimacertificeret, kan et sundhedscertifikat på, at den forebygger corona blive til virkelighed, forudser Cobblestone-direktør Rasmus Nyholm i denne klumme. Han stiller desuden spørgsmål ved fremtiden for storrumskontorer.

Klumme: Affredning – og fredede ejendommes værdi efter boligpakken

En række af landets over 7000 især ældre ejendomme vil miste deres status som fredede inden for kort tid. Hvad betyder det for salgspriserne, når samtidig regeringens boligaftale indfører fem års karensperiode før modernisering? Det giver Newsec-rådgiver og Bech-Bruun-advokat svar på i denne klumme.

Klumme: Investorerne opfører sig rationelt

Coronakrisen betyder forandringer og nye muligheder for lavindkomstområder i Europa, forudser analysechef hos kapitalforvalteren Nuveen i denne klumme. Han peger desuden på, at hvor aftaler direkte blev aflyst under finanskrisen, bliver de under coronakrisen kun udskudt.

Klumme: Verden efter corona

Coronakrisen er langt fra overstået. Men vi ved, at den på et tidspunkt er ovre – og hvordan vil ejendomsmarkedet – og verden – så se ud? Det kommer Peter Winther, adm. direktør i Colliers, med et bud på i denne klumme.

Klumme: Markedet vil forbedre sig allerede i andet halvår

På en måned har coronakrisen ændret ejendomsmarkedet fuldstændig, lyder det fra Colliers-topchef Peter Winther i denne klumme. Mæglerfirmaets hovedscenarie er dog stadig, at en decideret ejendomskrise undgås. Firmaet støtter sig bl.a. til analyser, der viser, at tidligere kriser fra udefrakommende chok er overvundet efter et år.

Klumme: Skærpede hvidvaskforpligtelser – også i ejendomsbranchen

En række ændringer af hvidvaskloven og særlovgivningen er trådt i kraft og har indført en række nye indberetningspligter og en skærpelse af krav til identifikation og håndtering af reelle ejere, skriver Bech-Bruun-advokat i denne klumme. Den ser på en række af de centrale og nye krav med relevans for aktører i ejendomsbranchen.

Klumme: Polariseringen på det danske boligmarked fortsætter

Seniorgenerationen på boligmarkedet, de over 50-årige, er dem, der virkelig har profiteret af de vedvarende prisstigninger, skriver valuar og ejendomsmægler Lars Wismann i denne klumme. For yngre, der vil etablere sig, bliver det i stigende grad nødvendigt med hjælp fra mors og fars fede friværdi, lyder det.

Klumme: Markedskaos viser svagheder i alternative investeringer

Det nuværende markedskaos har vist en række interessante ting til investorer i alternative aktiver - ikke mindst, at forskelle mellem lande skal tages seriøst, selv inden for Europa, lyder det fra økonomisk kommentator Frank Hvid Petersen i denne klumme.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier