EjendomsWatch

Klummer

Klumme: Man kan stadig finde guldæg i ejendomsinvesteringer

Ejendomssektoren er bedre end sit rygte. De store tab i 2020 i sektoren generelt er ikke hele sandheden, for hvis man dykker ned i de enkelte selskaber, kan man stadig finde masser af potentiale, lyder det i en klumme fra Søren Risager Rasmussen, direktør i Skagen Fondene.

Klumme: Grænsen for vækst er nået i Aarhus

I et rasende tempo er landets næststørste by ved at blive ødelagt, mener arkitekt i denne klumme. Hun mener, at den planlagte overdækning af byens banegrav blot er sidst tilkomne projekt, som ødelægger Aarhus.

Klumme: Ny klageadgang for forkerte vurderinger af erhvervsejendomme

Ejendomsvurderingerne har været sat i bero i opgøret med det gamle vurderingssystem. Nu bliver det langt om længe muligt at klage over de videreførte vurderinger på erhvervsejendomme pr. 1. januar 2021, skriver juniorpartner Troels Behnke Skak fra advokatfirmaet Dahl i denne klumme.

Klumme: København har brug for flere friplejehjem

Der er plads til langt flere end de tre friplejehjem, der findes i København i dag, siger byens beskæftigelses- og integrationsborgmester i denne klumme, der er en reaktion på artikelserien Ældreboom og Afkastjagt.

Klumme: Lagerskat er tankespind fra embedsmænd

I stedet for den udskældte lagerskat kunne regeringen få samme beløb i kassen, hvis den indførte en skat på alle erhvervsejendomme enten ud fra købesummen eller ud fra den senest udmeldte offentlige vurdering, påpeger valuar Lars Wismann i denne klumme. Han advarer mod vilkårlig beskatning og retssager i kølvandet af lagerskatten.

Klumme: Pas på med datahåndteringen – også i ejendomsbranchen

Behandling af persondata har betydning for stort set alle forretningsområder. Også i ejendomsbranchen, hvor det kan koste dyrt ikke at have implementeret de rette procedurer og foranstaltninger. Det viser en aktuel sag, hvor Datatilsynet har været på banen med betydelig kritik, påpeger Bech-Bruun-advokat i denne klumme

Klumme: Nye ejendomsvurderinger er udskudt – men vigtig tidsfrist udløber snart

Udsendelsen af de nye ejendomsvurderinger er udskudt endnu engang, men det betyder ikke, at vi kan glemme alt om vurderinger det næste års tid. Flere nye regler kræver opmærksomhed her og nu, bl.a. muligheden for at få en vurdering genoptaget, lyder det i denne klumme fra juniorpartner Troels Behnke Skak fra advokatfirmaet Dahl.

Klumme: Hvem vinder kampen om pengene?

Regeringen risikerer at skræmme investorer væk med sin lovgivning, især den påtænkte lagerskat, advarer direktør i Nordicals-kæden i denne klumme. Han noterer sig desuden, at pensionsselskabet PFA tirsdag annoncerede, at man nu ser mod Sverige for at opføre boliger – med direkte henvisning til det omdiskuterede Blackstone-indgreb.

Klumme: Ny lagerskat – det glade vanvid fortsætter

Regeringen tager endnu et skridt mod en nationalisering af den private ejendomsret, lyder det fra Danske Udlejere i denne klumme. Anledning er, at ejendomsbranchen skal finansiere en tidligere pension til nedslidte ved at værdistigninger på fast ejendom beskattes.

Klumme: Lad os gøre op med forestillingen om den private investor som skurk

Det kan give bedre vilkår for beboerne i de almene boliger, hvis man fortætter med private boliger. Salget af f.eks. et loftsrum giver et provenu, der kan bruges til bedre forhold i den eksisterende boligafdeling, eksempelvis renovering af køkkener eller opførelse af altaner, lyder det fra boligadministratoren Bo-Vest i denne klumme.

Klumme: En bæredygtig investeringsstrategi betaler sig

Investorer, også inden for ejendomme, sætter øget fokus på bæredygtighed. Men er man nødt til at gå på kompromis med afkastet, hvis man vælger at forfølge en ansvarlig og grøn investeringsstrategi, spørger Colliers-rådgiver i denne klumme. Faktisk kan investorer drage økonomisk fordel af bæredygtige ejendomsinvesteringer, lyder det.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier