EjendomsWatch

Klummer

Klumme: Tænk kvalitet i byggeriet – også i en krisetid

På trods af krisen skal vi tilbage til de gamle dyder og højne kvaliteten i byggeriet. Selv om det er dyrere her og nu. Fordi erfaringerne viser, at det bedre kan betale sig på langt sigt – både økonomisk og af hensyn til bæredygtigheden, for klimaets skyld, lyder det fra direktør i Teknologisk Institut i denne klumme.

Klumme: Kan man åbne en butik uden varer på hylderne?

Butikker bør vægte storytelling og oplevelser lige så højt som sortimentet på hylderne og gentænke samspillet mellem web og fysisk butik, skriver Morten Juul Jensen, der er media partner i Københavns Lufthavne, i denne klumme.

Klumme: Øget afstand mellem køber og sælger

Handlerne med investeringsejendomme er halveret på et år. Men investorer med penge på bogen kan få travlt med at komme ind på markedet igen, lyder det i denne klumme fra Colliers’ topchef i Danmark.

Klumme: Domstole sætter omstridt 15 procent-regel under pres

Det er blevet stadigt sværere at overdrage ejendomme til nærtstående med op til 15 pct. afvigelse fra den offentlige vurdering. Såkaldt ”særlige omstændigheder” spænder i stigende grad ben, senest med helt nye lands- og højesteretsdomme, lyder det fra advokat i denne klumme.

Klumme: Grøn omstilling kalder på gennemtænkt arkitektur

Det kræver øget politisk fokus at accelerere grøn omstilling, så de store tekniske anlæg, der følger med, etableres i vores omgivelser uden, at det sker på bekostning af byen, naturen eller lokalmiljøet, skriver to Arkitema-arkitekter i denne klumme.

Klumme: Politikerne lover guld og grønne boliger – men skærp nu klimakravene

Om man er rød, blå eller grøn, står en ting klart efter valgkampen: Der kommer i fremtiden til at blive bygget betydeligt flere boliger i Danmark, og hos foreningen Træ I Byggeriet håber man, at en kommende regering vil gå forrest og stille skærpede krav til især de offentlige byggerier, lyder det i denne klumme.

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Klumme: ESG-fokus er godt for bundlinjen

Det er fristende som ejendomsejer at lurepasse og vente på, at skræddersyede ESG-målsætninger dumper ned fra himlen, men grib muligheden og gør noget nu, lyder det fra partner i KHR Architecture i denne klumme.

1 - 25 af 372

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier