EjendomsWatch

Grøn turbo sikrer Coor milliardkontrakt med staten – vil "sætte en ny standard" i Norden

Når Coor vinder en statslig kontrakt til over 2 mia. kr., skyldes det ikke mindst servicekoncernens konkrete mål inden for grøn omstilling, fortæller kontorchef i Bygningsstyrelsen. Fra Coors side er man klar til at hæve niveauet af offentlige facility management-løsninger til nye højder.

Kasper Bygholm (tv.), divisionsdirektør i Coor, sammen med Emil Blomqvist Lund, kontorchef i Bygningsstyrelsen. | Foto: PR / Coor

Lidt over en uge efter at Coor kunne afsløre, at servicekoncernen havde vundet en en syvårig aftale med Bygningsstyrelsen til en værdi af mere end 2 mia. kr, er kontrakten nu formelt set blevet underskrevet af de to parter. Det skriver Coor i en pressemeddelelse.

Med den indgåede aftale om integrerede facility management-løsninger (IFM) står det klart, at Coor fra og med maj næste år bl.a. skal levere kantineservice og rengøring til 55 statslige institutioner – herunder 18 ministerier – i hovedstaden.

Ifølge Kasper Bygholm, divisionsdirektør i Coor, vil samarbejdet med styrelsen "sætte en ny standard" for offentlige facility management-løsninger i Norden.

"Vi vil bringe både vores kunder og branchen ind i en fremtid, hvor grøn omstilling, fokus på brugerbehov via dataindsamling, lokale løsninger, stærkt samarbejde og specialiserede servicekompetencer er en selvfølge," siger Kasper Bygholm i meddelelsen.

"Selvom vi er markedets førende serviceleverandør inden for bæredygtighed, så hviler vi ikke på laurbærrene, målet er hele tiden at blive bedre og stille endnu skrappere krav til underleverandører og samarbejdspartnere for at sikre, at vores kunder får mest mulig bæredygtighed ud af partnerskabet."

Kontrakten med Coor udgør anden del – også kaldet "bølge 2" – af den statslige facility management-udrulning, hvis første del gik til konkurrenten ISS.

Nøgleordene i den nye serviceaftale er "grøn omstilling, fleksibilitet og kvalitet," og udover en passende balance mellem pris og kvalitet var disse faktorer med til sikre Coor kontrakten, lyder det fra Emil Blomqvist Lund, kontorchef med ansvar for udbuddet i Bygningsstyrelsen.

Han fortæller, hvordan det "på overbevisende vis" lykkedes Coor at dokumentere, "hvordan de vil sætte turbo på den grønne omstilling ved helt konkret at levere CO2-regnskab for måltiderne, leveringen af 60 pct. økologi og svanemærket rengøring samt omlægning til ikke-fossildrevet transport som en naturlig og integreret del af leverancen."

I seneste kvartal udgjorde Coors organiske vækst på dansk jord 6 pct., og toplinjen steg til 508 mio. svenske kr. (ca. 380 mio. kr.). Set over årets første ni måneder steg driftsmarginalen – et afgørende nøgletal for servicevirksomheder – fra 4,2 til 5,4 pct.

Coor vinder milliardkontrakt hos staten 

Coor fortsætter fremgangen i Danmark 

Coor leverer historisk høj lønsomhed og vil købe mere op 

Tre bejler til milliardkontrakt med staten 

Mere fra EjendomsWatch

Fond misser millionsalg og udlejer til tidligere formand

FINGRENE I FONDSMIDLER: Helt usædvanligt valgte erhvervsdrivende fond hverken at sælge eller modernisere en bolig på Frederiksberg i forbindelse med et lejerskifte. I stedet udlejede man sidste år lejligheden til fondens tidligere formand, der nu vil have fonden til at finansiere forbedringer, han selv har lavet. LLO undrer sig.

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Der er ikke nødvendigvis langt fra milliardsucces til ditto fiasko i et ejendomslandskab, som de fleste aktører kan blive enige om, er ramt af store udfordringer. Det er blot nogle af de ting, vi ser nærmere på i vores faste overflyvning over ugens største begivenheder i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier