EjendomsWatch

ISS og Forsvaret enige om at ophæve tabsgivende milliardkontrakt

Tabsgivende kontrakt afvikles gradvist, og ISS skal betale trecifret millionbeløb i kompensation.

ISS' kontrakt med Forsvaret betyder, at ISS dagligt skal rengøre 1,5 mio. kvm, levere 35.000 måltider mad og servicere 550 adresser rundt omkring i Danmark. | Foto: PR / ISS

ISS og Forsvarets Ejendomsstyrelse er blevet enige om at afslutte partnerskabsaftalen mellem de to parter, og det er yderligere aftalt, at ISS betaler en kompensation til Forsvaret.

Det meddeler ISS torsdag eftermiddag.

Kenni Leth, der er pressechef i ISS, siger til Ritzau Finans, at kompensationen er "et lavt trecifret millionbeløb". Han gør dog samtidig opmærksom på, at ISS har hensat et beløb til Forsvars-kontrakten.

Ifølge finanshuset Jefferies estimater fra februar, havde ISS hensat 200-300 mio. kr.

"Jeg er meget glad for, at vi nu har opnået en aftale med Forsvaret, der er til gavn for alle parter. Dette er resultatet af meget konstruktive forhandlinger, og vi vil nu fokusere på at sikre en nem og glidende overdragelse af opgaverne, samtidig med at vi opretholder vores service til Forsvaret i transitionsperioden," siger Simon Kaiser, der er Head of Group Business Transformation i ISS.

Det har længe ligget i kortene, at de to parter skulle gå hver til sit, efter at forsvarsminister Trine Bramsen og ISS i februar meddelte, at der skulle indledes en forhandling om at afslutte serviceaftalen til en værdi af 3 mia. kr.

Det skete, efter at flere af forsvarets ansatte havde indgivet klager over utilstrækkelig rengøring og dårlig madkvalitet på forskellige militære faciliteter.

Kontrakten blev indgået i 2017 og skulle have løbet frem til starten af 2024.

ISS breder dansk robot ud globalt

ISS og Coor vinder servicekontrakter til knap 2 milliarder kroner med DSB

ISS-topchef efter tabsgivende kontrakter: "Vi undervurderede kompleksiteten"

ISS erkender pres på minister om omstridt forsvarskontrakt: "Det er ikke hver dag" 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier