EjendomsWatch

ISS lander toplinje og margin inde for skiven – men leverer milliardunderskud

Store udgifter til omstrukturering sender leverandøren af ejendomsservice i rødt.

Foto: Miriam Dalsgaard

Servicekoncernen ISS nåede i andet halvår en organisk vækst, der var bedre end ventet blandt analytikerne.

Det fremgår af selskabets årsregnskab, der er offentliggjort torsdag morgen.

Den organiske vækst endte i andet halvår på minus 9,9 pct. Her var blandt analytikerne ventet en negativ organisk vækst på 10,2 pct. ifølge konsensusestimater indsamlet af ISS. I samme periode sidste år endte den den organiske vækst på 8,1 pct.

Toplinjen faldt mindre end ventet i forhold til andet halvår af 2019. Omsætningen landede på 34.342 mio. kr., hvor analytikerne på forhånd havde ventet en omsætning på 34.297 mio. kr. mod 40.669 mio. kr. i samme periode sidste år.

For hele året endte den organiske vækst på negative 6,5 pct. Her havde ISS selv meldt om en negativ organisk vækst på 6-8 pct. Analytikerne havde ventet en negativ vækst på 6,7 pct.

Driftsmarginen eksklusive omstrukturering og engangsudgifter, som ISS selv har guidet på, landede i andet halvår på 0,8 pct. For hele året endte den post på 0,5 pct. og var dermed på linje med ISS' egne forventninger, der lød på en "marginalt positiv" driftsmargin.

Nettoresultatet for fortsættende aktiviteter endte i andet halvår med et underskud på 2691 mio. kr. mod et ventet underskud på 2482 mio. kr. blandt analytikerne.

Det store underskud skyldes i høj grad store omkostninger til restrukturering af selskabet.

"2020 er et år, som ikke vil blive glemt. Den globale pandemi udfordrede ISS, økonomier og virksomheder over hele kloden. Vores finansielle performance blev negativt påvirket af globale nedlukninger, og igennem disse svære tider har vi fokuseret på sikkerheden og helbredet hos vores kollegaer, idet de har gjort en stor forskel for vores kunder og deres ansatte," lyder det fra den administrerende direktør, Jacob Aarup-Andersen, i regnskabet.

Leverandør af bygningsservice lander rammeaftale på over en kvart milliard

ISS-rival løfter bundlinjen trods corona: Nye aftaler skæpper i kassen

Forenede sikrer sig tocifret millionkontrakt

ISS og Forsvaret forhandler om at afslutte omstridt milliardkontrakt 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier