Tre bejler til milliardkontrakt med staten

Næste bølge af statens facility management, der omfatter 55 institutioner fordelt på 79 adresser, bliver en konkurrence mellem branchens største.
Servicekoncernen Forenede er blandt de tre, som går efter at vinde milliardkontrakt med staten. | Foto: PR / Forenede Service
Servicekoncernen Forenede er blandt de tre, som går efter at vinde milliardkontrakt med staten. | Foto: PR / Forenede Service

Bygningsstyrelsen, der hører under Transportministeriet, får tre bydere af vælge imellem, når næste bølge af vedligeholdelse og drift af statens bygninger ruller ud.

Styrelsen har således prækvalificeret serviceleverandørerne Coor Service Management, ISS Facility Services og Forenede Service, meddeler styrelen.

"Vi er meget glade for, at der fortsat er god interesse for at byde på vores udbud af statens serviceydelser. Særligt i dette udbud, hvor den grønne omstilling har spillet en stor rolle. Gennem vores to markedsdialoger har vi fået bekræftet, at markedet er klar til den grønne omstilling, og vi står med tre kompetente og erfarne integreret facility management-leverandører, der nu skal konkurrere om opgaven," udtaler kontorchef Emil Blomqvist Lund, som er ansvarlig for udbuddet, i meddelelsen.

Kontrakten har en samlet værdi på over 2 mia. kr., og udbuddet omfatter syv serviceydelser: Kantinedrift, rengøring, intern service, indvendig vedligehold, udendørsarealer, vagt og sikkerhed samt affaldshåndtering.

Bølge 2 omfatter 55 statslige institutioner, blandt andre ministeriernes departementer på Slotsholmen i København. Serviceydelserne skal fra maj 2022 leveres samlet af én af de prækvalificerede leverandører.

Der er frist for første tilbud 23. april, mens Bygningsstyrelsen først til november forventer at kunne udpege en vinder.

Bygningsstyrelsen betegner sig som en af Danmarks største offentlige ejendomsadministratorer og bygherrer, som forvalter godt 4,5 mio. kvm ejendomme med en værdi på over 50 mia. kr. og fordelt på 1850 lejemål. Samtidig har styrelsen igangværende byggerier for 5 mia. kr.

Centraliseret ejendomsservice gik ud over tilfredsheden: "Vi ved at der kommer et dyk"

Byg- og driftsherrer går sammen i taskforce med mål om mere digitalt byggeri 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også