EjendomsWatch

Ekstraregninger sår tvivl om hvorvidt Forsvaret sparer penge på aftale med ISS

Nye regninger for millioner skaber tvivl om planlagte besparelser i Forsvaret kommer. Besparelserne skulle en omstridt aftale med ISS give. Ifølge styrelse er det dog "særdeles vanskeligt" at vurdere. ISS vil hellere end gerne ud af aftalen.

Nye ekstraregninger for millioner sår tvivl om, hvorvidt Forsvaret sparer de penge, der var planen, da ISS overtog servicekontrakt til en værdi af et milliardbeløb. | Foto: Miriam Dalsgaard

Ekstraregninger for millioner af kroner skaber tvivl om, hvorvidt Forsvaret egentlig sparer penge på at udlicitere serviceområdet til ISS, som det var planen.

Det skriver Fagbladet 3F og HK Statbladet på baggrund af nye dokumenter, medierne har fået aktindsigt i.

Hele hensigten med den omdiskuterede kontrakt var, at Forsvaret skulle spare 30 pct. af udgifterne til service over en seksårig periode.

Derfor harmonerer det ikke, når overforbruget på kontrakten i 2019 ifølge dokumenterne var på 120 mio. kr., hvilket er en 30 pct. overskridelse. I 2020 ventes budgettet overskredet med 12 pct.

Direkte adspurgt til, om Forsvaret sparer de penge, der lå til grund for aftalen, skriver Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, at det "særdeles vanskeligt" at vurdere i et skriftligt svar.

ISS-chef vil forhandle

EjendomsWatch kunne onsdag fortælle, at det for ISS-direktør Simon Kaiser havde højeste prioritet at finde en løsning på kontrakten med Forsvaret, der har været genstand for stor polemik.

Internt i Forsvaret er der stor utilfredshed med servicen, mens ISS har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, hvilket de nye dokumenter også viser.

Derfor har ISS også forsøgt sig med et tilbud, hvor Forsvaret får 50 mio. kr. for at rive kontrakten, der løber frem til 2024, i stykker.

Forsvaret er ikke vendt tilbage på tilbuddet, siger Simon Kaiser, der erklærer sig klar til at forhandle.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) har bedt Kammeradvokaten undersøge, om ISS lever op til det, servicekoncernen lovede, da man vandt kontrakten i 2017.

Tabsgivende kontrakt plager ISS: "Overordentligt vanskeligt at få tingene til at hænge sammen"

Forsvaret ignorerede ISS' tilbud om at rive omstridt milliardkontrakt i stykker

Centraliseret ejendomsservice gik ud over tilfredsheden: "Vi ved at der kommer et dyk" 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier