EjendomsWatch

160 år gammel organisation skal drive nyopført friplejehjem i udviklingsområde

Det bliver Diakonissestiftelsen, der skal drive kommende friplejehjem med knap et halvt hundrede boliger i nyt byhave-område vest for hovedstaden. Nonprofit-organisationen har ifølge borgmester ”et stærkt, menneskeligt værdigrundlag og et godt brand.”

Det nye friplejehjem bliver en del af Vallensbæk Byhave. | Foto: PR-visualisering

Et nyt kommunalt friplejehjem med 48 boliger i Vallensbæk på den københavnske vestegn skal drives af Diakonissestiftelsen.

Beslutningen er netop blevet truffet af kommunalbestyrelsen, skriver Vallensbæk Kommune i en pressemeddelelse.

Plejehjemmet opføres af udvikleren Greenliving og forventes at stå færdigt på den såkaldte Vallensbæk Byhave-grund lige syd for Køge Bugt Motorvejen i 2024.

Henrik Rasmussen (K), borgmester i Vallensbæk, fortæller i meddelelsen, at ”vi har valgt et samarbejde med Diakonissestiftelsen, fordi de er en nonprofit-organisation med et stærkt, menneskeligt værdigrundlag og et godt brand.”

”Vallensbæk Kommune får en erfaren leverandør af pleje med høj faglighed uden selv at skulle bygge og drive plejehjemmet,” siger Henrik Rasmussen.

Janne Elsborg, konstitueret adm. direktør i Diakonissestiftelsen, der har base på Frederiksberg, og som også driver et plejehjem i Gentofte nord for hovedstaden, beretter, at ”vi lægger stor vægt på at skabe et plejehjem med fokus på hjemlighed.”

”Det vil opleves både i arkitektur og indretning og i vores tilgang til den enkelte beboer og pårørende. Vi bygger på 160 års tradition for at give omsorg og se det enkelte menneske,” lyder det fra Janne Elsborg, der tilføjer:

”Vi planlægger med, at en gruppe medarbejdere fra vores plejehjem på Frederiksberg flytter med til Vallensbæk. De besidder høj faglighed og et stort menneskeligt engagement, og de vil videreføre Diakonissestiftelsens stærke værdigrundlag.”

Lokalplan for Vallensbæk Byhave ligger også klar efter mødet tidligere på ugen, og det betyder, at den konkrete udvikling af et splinternyt byområde ved Egeskovvej 1-11, der ud over boliger skal rumme erhverv, bydelshus og café, kan sættes i værk.

Nrep vil etablere friplejehjem på nyerhvervet adresse i Kolding

Tusindvis af ældre vil mangle plejehjem: Nu investerer PFA milliarder

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier