EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Foto: PR/ATP

Landets største pensionsinvestor, ATP, indkasserer en påtale fra Finanstilsynet, meddeler tilsynet fredag eftermiddag.

Påtalen er udløst efter en redegørelse, som Finanstilsynet havde udbedt sig omkring den løbende værdiansættelse af forskellige unoterede aktiver under covid-19, hvor de noterede markeder viste væsentlige stigninger.

Her konstaterede Finanstilsynet, at ATP ikke foretog værdireguleringer, og ”at ATP ikke havde en entydig metode og proces til værdiansættelse af de internt forvaltede detailhandelsejendomme.”

”Finanstilsynet har derfor givet en påtale til ATP for ikke at have haft metoder og processer i forhold til investeringsfonde indenfor private equity, illikvid kredit og infrastruktur samt internt forvaltede detailhandelsejendomme, der sikrede at den løbende værdiansættelse skete til dagsværdi baseret på relevant markedsdata og dermed ikke at have haft et betryggende grundlag for måling af risiko,” lyder det fra tilsynet.

ATP Ejendomme og FSB vil med 17.000 kvm projekt skabe det ideelle beboermiks

ATP sælger Bruxelles-ejendom for 4,5 milliarder og henter ”solidt afkast”

Glæde hos ATP: Ikonisk ejendom i København lejet ud som kontorhotel

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier