EjendomsWatch

Ejendomdanmark kalder proces om huslejeloft "uanstændig"

Lovgivningsprocessen om huslejeloftet er ”under al kritik,” lyder det fra brancheorganisationen Ejendomdanmark. Særligt kritiserer juridisk direktør Lena Hartmann hvor få dage, man fik til at fremsætte tilbagemeldinger.

Ejendomdanmarks juridiske direktør, Lena Hartmann, kaster med skyts efter regeringen og støttepartiernes forslag og huslejeloft. | Foto: PR / Ejendomdanmark

Fra fredag eftermiddag til mandag morgen - det er en alt for kort tidsfrist til komme med tilbagemeldinger til regeringen og støttepartiernes lovforslag om huslejeloft.

Sådan lyder kritikken fra ejendomsbranchens talerør, Ejendomdanmark, i en pressemeddelelse.

”Boliglejeret er et meget kompliceret område, og hvert et komma har stor betydning. Derfor er det under al kritik, at lovgivningsprocessen er så uhørt forjaget. Samtidig rejser det en grundlæggende usikkerhed om, hvordan vi i fremtiden skal forvente, at det lovgivende arbejde på dette område vil foregå,” udtaler Lena Hartmann, juridisk direktør i EjendomDanmark.

Kritikken falder i kølvandet af, at regeringen, SF, Radikale Venstre samt Enhedslisten er blevet enige om et huslejeloft på 4 pct. årligt over de kommende to år.

Uden for arbejdstid

Ifølge meddelelsen fra Ejendomdanmark påpeges det, at lovforslaget blev sendt i høring sent fredag eftermiddag (9. september) ”med en frist på blot 66 timer og 15 minutter - hvor det reelt kun var de 2 timer og 15 minutter, der var inden for almindelig kontortid.”

”Det tog otte år at sammenskrive lejelovgivningen, fordi området er så kompliceret. Vores medlemmer – og samfundet som helhed – fortjener bedre end en så overfladisk lovbehandling, hvor der fortsat er så mange usikkerheder,” lyder det fra Lena Hartmann.

Ejendomdanmark har ifølge meddelelsen nedskrevet et 24 siders langt høringssvar indeholdende overordnede kritikpunkter og en række ”unøjagtigheder” i lovforslaget.

”Vi havde gerne allerede under forhandlingerne vist politikerne, hvor stor øget en administrativ byrde de er ved at skabe. Ejendomsvirksomhederne skal ikke drukne i endnu mere bureaukrati – tværtimod bør de have luft til at koncentrere sig om deres kerneområde: Nemlig at sikre gode rammer for deres kunder,” uddyber den juridiske direktør.

Internt notat: Lejeloft kan koste udlejere milliarder

Hastebehandling rykker loft over huslejestigninger tættere på

Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier