EjendomsWatch

Endnu en borgmesterkæde glider Venstre af hænde

Søren Wiese (V) blev udpeget som borgmester på Samsø, men nu fortsætter den siddende S-borgmester alligevel.

"Vælgerne har stemt et rødt flertal ind i kommunalbestyrelsen, og flere har sagt til mig, at jeg ikke kan være bekendt at pege på en blå borgmester," siger Marcel Meijer, der fortsætter som borgmester på Samsø efter nytår. | Foto: Ernst van Norde

Marcel Meijer (S) fortsætter som borgmester på Samsø, selv om det ikke så sådan ud til at begynde med.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Efter valget 16. november blev Søren Wiese (V) udpeget som borgmester, men nu er SF og Socialdemokratiet ifølge TV 2 Østjylland gået sammen om at pege på Meijer.

En konstitueringsaftale, som den der blev lavet i første omgang, er ikke juridisk bindende, og de nye borgmestre sidder først fast på posten efter et konstituerende møde, der skal finde sted senest i midten af december.

"Jeg kan ikke helt juble, men jeg synes, det er det rigtige. Jeg føler, jeg fyrer en chef, jeg rigtig godt kan lide, for jeg kan rigtig godt lide Søren Wiese," siger Marcel Meijer til TV 2 Østjylland.

Meijer med de hollandske rødder har været borgmester på Samsø siden 2014. Han er født i Holland, men fik dansk statsborgerskab i 2019. Han har boet på Samsø i 29 år.

Efter valgaftenen blev Wiese udpeget som ny borgmester i kommunen, selv om det endte med et rødt flertal bestående af SF og Socialdemokratiet.

Under konstitueringsforhandlingerne efter valget gik der ifølge TV 2 Østjylland så meget knas i samarbejdet mellem Meijer (S) og SF's spidskandidat, Ulla Holm (SF), at Wiese med opbakning fra Socialdemokratiet blev udpeget som ny borgmester.

Men nu er Meijer altså kommet på andre tanker.

"Det har været en svær beslutning, men vi synes alligevel, det her er det rigtige," siger han.

"Vi har fået mange opfordringer fra medlemmer og ikke-medlemmer til at gøre det. Og vælgerne har stemt et rødt flertal ind i kommunalbestyrelsen, og flere har sagt til mig, at jeg ikke kan være bekendt at pege på en blå borgmester," siger Meijer.

Socialdemokratiet fik fire mandater, mens SF fik to. Dermed har de to partier tilsammen 6 ud af 11 pladser i kommunalbestyrelsen.

Fordi Meijer fortsætter, har Socialdemokratiet fået 45 i stedet for 44 borgmesterposter, mens Venstre ryger ned fra 35 til 34.

Liberal Alliance får første borgmesterpost efter dramatisk valg i Solrød 

Socialdemokrat vælter Venstre-borgmester i Nordsjælland

Vilde dage for nyvalgt borgmester: "Jeg har fået syv timers søvn de sidste to døgn" 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier