EjendomsWatch

Regeringen vil fremme hotel- og restaurantbesøg med fradragsordning

Danskerne skal ud at bruge flere penge i restaurant- og hotelbranchen, udtrykte Mette Frederiksen på konference torsdag.

Ifølge statsministeren arbejder regeringen på en fradragsordning til hotel- og restaurationsbranchen. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

På brancheforeningen Horestas konference "The Next Normal" meldte statsminister Mette Frederiksen (S) torsdag ud, at regeringen arbejder på at forbedre situationen for restaurant- og hotelbranchen, der har været hårdt ramt af coronakrisen.

Det skriver Børsen på baggrund af statsministerens tale til konferencen.

"Vi arbejder stadigvæk med, at man laver et fradrag eller en anden ordning, hvor danskerne på en eller anden måde kommer ud og kan bruge flere penge hos jer," sagde Mette Frederiksen i talen.

Hotel- og restaurationsbranchen beskæftiger 35.000 færre medarbejdere end samme tidspunkt sidste år, og 40 pct. af hotel- og restauranterhvervets virksomheder forventer at måtte sige farvel til endnu flere kolleger de kommende måneder, viser en undersøgelse fra brancheorganisationen.

Statsministeren anerkendte på konferencen, at Horesta-segmentet har taget et særligt hårdt slag under coronanedlukningen.

"Har vi været gode nok til at melde alle restriktioner ud? Nej, det har vi ikke altid – og det er ikke godt nok. I bærer byrden for, at vi sammen får stoppet smitten," sagde statsministeren i talen ifølge FødevareWatchs udsendte.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Norsk hotelmilliardær kræver yderligere støtte under krisen

Top og bund daler hos kriseramt hotelkoncern: Hver tredje værelse er udlejet

Københavnsk hotelboom topper på det værst tænkelige tidspunkt

Ejer af 10 hoteller: "Det bliver sværere – uge for uge – at holde gejsten"

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier