EjendomsWatch

"Det giver ingen mening at skulle betale for en fortjeneste man ikke får"

Flere ejendomsselskaber melder sig på banen med kritik af regeringens pensionsudspil, hvor 850 mio. kr. i finansiering skal findes hos ejendomsinvestorer.

Foto: PR

Regeringen har for alvor fået vreden at føle fra landets ejendomsvirksomheder, der står til at skulle betale 850 mio. kr. ekstra om året i skat for at kunne finansiere, at nedslidte kan gå tidligere på pension.

Som omtalt af EjendomsWatch i tirsdags lægger regeringen op til at indføre en såkaldt lagerskat, hvor den løbende værdiforøgelse beskattes – uanset, om ejendommen er solgt eller ej.

Det fik med det samme Ejendomdanmark på banen med en advarsel om, at en sådan skat ville presse likviditeten.

Det er Dansk Industri enig i i dagbladet Børsen fredag, hvor man bl.a. også hos firmaet Steen Mengel Ejendomme, som udlejer til firmaer som DSB og EY, ryster på hovedet:

"Jeg betaler glædeligt skat. Men det giver ingen mening at skulle betale for en fortjeneste, man ikke får," siger Steen Mengel til avisen.

Skatteminister Morten Bødskov (S) er helt afklaret med, at skatten rammer nogle virksomheder, da der i modsat fald slet ikke blev noget provenu.

De nærmere detaljer i udspillet ligger ikke fast, men ifølge Bødskov bliver der tale om en bagatelgrænse, før der skal betales skat.

Regeringen vil lade ejendomsinvestorer betale for ny pensionsordning

Efter regning på 850 mio. kr. årligt til ejendomsbranchen: "En forkert vej at gå"

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier