EjendomsWatch

Regeringen under pres for at fjerne eller forkorte karensperiode i boligindgreb

Ideen om en karensperiode før 5-2-renoveringer på i første omgang 10 år og nu 7 år skal sænkes yderligere eller endda tages helt ud af et kommende indgreb mod kortsigtede ejendomsinvestorer, lyder det fra flere partier i forhandlingerne. SF er parat til at slække på kravet mod at få andet til gengæld, mens Venstre vil have perioden væk.

Tirsdag forhandler boligminister Kaare Dybvad Bek (S) igen om udformningen af et kommende indgreb mod kortsigtede ejendomsinvestorer. | Foto: Andreas Merrald

I regeringens oprindelige udspil til en ændring af boligreguleringslovens paragraf 5, stk. 2 lagde boligminister Kaare Dybvad Bek (S) op til, at de såkaldte 5, stk. 2-renoveringer ikke skulle være mulige, før 10 år efter en ejendom var blevet handlet. Det skulle komme kortsigtede investorer til livs.

Siden er karensperioden, som EjendomsWatch beskrev i december, blødt op og i et nyt udspil sat ned til syv år. Men i den afgørende fase af forhandlingerne lægger flere af partierne nu op til, at perioden skal sættes yderligere ned — eller helt fjernes.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier