EjendomsWatch

Regulering

200 nye Randers-boliger et skridt nærmere

Efter to år sender Randers Byråd et boligbyggeri i det sydlige Randers videre i høring. Bygherre René Birch har efter lang dialog med kommunen acceptereret vilkårene i lokalplanen.

Støttepartier presser regeringen: Ny plan for investeringer haster

Regeringens støttepartier undrer sig over, at transportminister Benny Engelbrecht (S) endnu ikke har præsenteret et udspil om fremtidens infrastruktur. Imens bremser aktiviteten i byggeriet kraftigt op, viser nye tal. Aftale kræver grundige forberedelser, som regeringen er i gang med, lyder det fra ministeren.

Minister venter mindre prisfald fra boligindgreb

Konsekvenserne bliver mindre for de danske pensionsselskaber, end først ventet, hvis boligminister Kaare Dybvad Bek (S) får gennemført sit reviderede lovudspil mod kortsigtede ejendomsinvestorer.

Dansk Folkeparti vil sidestille huslejenævn med domstolene

De danske huslejenævn skal styrkes, mener boligordfører i Dansk Folkeparti under de igangværende forhandlinger om et indgreb mod kortsigtede ejendomsinvestorer. "Vi kan faktisk løse en stor del af problemet ved at give lejerne en øget tryghed," siger hun i et interview med EjendomsWatch. Radikale kalder forslaget "meget interessant".

Udvalg lægger NPV-projekt endeligt i graven

Et nyt butikscenter fra ejendomsudvikleren NPV var på vej i Holbæk, men efter at flere byrådsmedlemmer trak støtten, har kommunes klima- og miljøudvalg endeligt trukket tæppet væk under projektet.

K-ordfører: Forhandlinger om boligindgreb står i stampe

Enderne har forsat svært ved at mødes i forhandlingerne om paragraf 5, stk. 2 i boligreguleringsloven. Radikales boligordfører mener, at den brede aftale er vigtig, men ifølge boligordfører fra Konservative bliver det sværere med nyt notat fra Finanstilsynet.

Kommuner lancerer klimaudspil med 48 forslag

Anbefalingerne vil ifølge KL sætte fart på reduktionen af CO2-udledningen. Blandt forslagene er ændringer i bygningsreglement, lettere adgang til ekspropriation, krav i lokalplaner om CO2-aftryk og bedre data om bygningers energiforbrug. Se alle 48 forslag her.

Nyt panel skal sikre billige boliger i København

Panelet dækker med medlemmer som Michael Demsitz fra Boligkontoret Danmark, Dorthe Keis fra Arkitema Architects, Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen og stadsarkitekt Camilla van Deurs både den almene sektor, forskningsmiljøet, rådgivere, bygherrer og ejendomsudviklere.

Borgmester betakker sig for at lægge jord til datacentre

Mange af landets kommuner har i de seneste år kæmpet ivrigt for at få et såkaldt datacenter til deres område. Nu melder nordsjællandsk kommune sig ud af ræset. "Vi vil holde fast i vores vision", siger borgmester til Frederiksborg Amts Avis.

Her er erhvervslivets fem politiske fikspunkter i 2020

Alt tyder på, at 2020 bliver et lige så hæsblæsende politisk år som 2019 set gennem erhvervslivets briller. PolicyWatch gennemgår her, hvad der på forhånd tegner til at blive de vigtigste politiske fikspunkter for erhvervslivet i 2020, hvor regeringen blandt andet ventes at fremlægge et infrastrukturudspil i første halvår.

Nye regler skal sætte skub i landbrugets generationsskifte

Revisionskoncern håber, at et nyt regelsæt for sælgerpantebreve, der giver sælger af en erhvervsejendom mulighed for at udskyde beskatningen af hele eller dele af en avance ved salg, også med tiden kan komme til at gælde for andre aktiver end ejendomme.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier