EjendomsWatch

Regulering

Klumme: Boligministerens udspil rammer med kirurgisk præcision

"Stor dygtighed og blændende præcision," præger det boligudspil, som Kaare Dybvad Bek netop har præsenteret. Samtidig med at det sætter fingeren på nogle ømme punkter i samfundet, kommer det de trængte socialdemokratiske partifæller i København til undsætning, skriver politisk rådgiver og sociolog Carsten Mai i denne klumme.

Udspil om almene boliger løber op i 10 mia. kr.

Når regeringen præsenterer sit længe ventede boligudspil bliver det med i alt 14 initiativer. To mia. kr. skal bruges på at indrette almene boliger i hoteller og private boligejendomme, skriver Byrummonitor, der er i besiddelse af udspillet.

Ejendomdanmark: Sådan sikrer vi flere almene boliger

Brancheorganisationen bakker op om regeringens planer om at opføre 20.000 ekstra almene boliger og kommer med forslag til tiltag, der skal sikre dette. Samtidig fremhæver direktør, at det ikke må ske på bekostning af private lejeboliger.

Rådgivende ingeniører savner bygningerne i regeringens grønne køreplan

Foreningen af Rådgivende Ingeniører savner svar på vigtige spørgsmål i regeringens grønne køreplan, og adm. direktør Henrik Garver peger bl.a. på, at bygninger mangler "som et helt centralt element i planen." Interesseorganisationen Synergis formand, Bendt Bendtsen, efterlyser konkrete midler, der skal øge Danmarks energieffektivitet.

Projektudvikler: Regeringsudspil vil hæmme vækst i flere danske kommuner

Flere kommuner bliver ramt økonomisk, hvis regeringen indfører stop for etablering af nye butiksområder uden for danske byers centrum. Det mener man bl.a. hos projektudvikleren Pro Developments, hvis medejer Brian Svart opfordrer til at skelne mellem dagligvarebutikker og butikker, der alligevel ikke ville rykke ind i bymidterne.

Birch Ejendomme går i rette med byrådskandidat gennem avisannonce

Birch Ejendomme svarer over to annoncesider i avis igen på anklager, som et byrådsmedlem fra Enhedslisten tidligere har rettet mod Silkeborg-udvikleren. Ifølge anklagen lever Birch ikke op til lokalplanerne, mens direktør og ejer René Birch kalder det "bagateller."

Storbykommune fjerner firmaskat på mursten – flere følger trop

En af landets største kommuner afskaffer dækningsafgiften fra nytår, det samme gør to købstæder, mens yderligere to kommuner halverer afgiften. Halvvejs i kommunernes budgetlægning er der allerede flere lettelser end sidste år, da kun to kommuner skar i dækningsafgiften.

1 - 25 af 496
Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier