EjendomsWatch

Regulering

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Klumme: Fair eller forkastelige huslejestigninger?

Lejerne har haft fordel af, at deres disponible indkomst er steget mere end nettoprisindekset hvert år fra 2016-2021. I år er fordelen så forsvundet. Men er det rimeligt med en ad hoc-suspendering af kontraktvilkårene, spørger rådgivere fra Colliers i denne klumme.

Ny Aarhus-rådmand ser behov for stærkere styring

Vi har brug for at tage en pause og genoverveje, hvad vi vil med Aarhus, siger den nye tekniske rådmand. 15 spørgsmål til den 42-årige Nicolaj Bang om letbane, havneudvidelse, byudvikling og presset som politiker.

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Udvikler frygter usælgelige byggegrunde

Ifølge rapport er der i Kolding Kommune over 4000 parcelhusegrunde for meget i forhold til efterspørgslen. Udvikleren Stender Gruppen er enig og peger på relevansen af at se mod andre boligformer.

Mæglerlobby: Giv danskerne de ejerboliger de drømmer om

Der er nu flere lejer- end ejerboliger i Danmark. Derfor bekymrer det Ole Hækkerup, direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening, at regeringen vil opføre endnu flere almene boliger. ”Danskerne drømmer om ejerboliger. Lyt nu til danskerne,” lyder opfordringen fra den tidligere socialdemokrat.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Tilsynsdirektør varsler ny virkelighed for investorer

Pensionskunder og investorer, giv agt og forbered jer på tab. Så klart lyder budskabet fra Finanstilsynets direktør Jesper Berg. Han advarer om svære markedsvilkår, som verden ikke har set i årtier, bl.a. for ejendomsfonde og gearede investeringer.

1 - 25 af 921

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier