EjendomsWatch

Salget svigter i Matas' butikker og koster nedjustering

Resultatforventningerne til hele året sænkes med 100 mio. kr., og også salget går tilbage.

Foto: Carsten Ingemann/Jyllands-Posten

Matas nedjusterer forventningerne til sit forskudte regnskabsår 2017/18 efter et svagt første halvår præget af et mindre fald i omsætningen i materialistkædens butikker.

På årsbasis ventes nu også en svag tilbagegang i den underliggende omsætning i butikkerne mod tidligere en mindre fremgang. Samtidig skrues forventningerne til driftsindtjeningen ned med i omegnen af 100 mio. kr.

"Som følge af at salgsudviklingen i andet kvartal 2017/18 var lavere end ventet, det utilfredsstillende resultat for første kvartal 2017/18 samt en forventning om, at det nuværende pres på dækningsgraden vil fortsætte i regnskabsårets andet halvår, justeres forventningerne til helåret," skriver Matas i en opdatering om udviklingen i andet kvartal, der løb til og med september.

Der ventes nu et fald i den underliggende omsætning – det vil sige i butikker, der har været åbne i mindst et år – på mellem 0 og 2 pct. Den tidligere prognose var en vækst på 1-3 pct.

Samtidig ventes driftsresultatet før nedskrivninger på goodwill, EBITA, nu bare at lande mellem 440 og 470 mio. kr. Det skal sammenlignes med en tidligere prognose om et resultat på et højere niveau end sidste år, hvor Matas tjente 551 mio. kr.

Matas startede regnskabsåret skidt med et fald i den såkaldte like-for-like-omsætning på 2,9 pct. i første kvartal, der blev rapporteret i slutningen af august.

Ved den lejlighed erkendte finansdirektør Anders T. Skole-Sørensen over for Ritzau Finans, at ledelsen ikke stod med armene over hovedet, men årsforventningerne blev alligevel fastholdt i forventning om, at der ville blive løbet hurtigere resten af året.

Samtidig meddelte Matas, at Gregers Wedell-Wedellsborg var ansat som ny topchef med virkning fra den 1. november i stedet for Terje List, der havde været direktør gennem 17 år.

Andet kvartal har dog ikke formået at få Matas i plus for året. Væksten var bare 0,8 pct., hvilket bragte væksten år til dato på minus 1,1 pct.

Midt i nedturen fastholder Matas sin udbyttepolitik om at udbetale mindst 60 pct. af resultatet efter skat til aktionærerne.

For i år tilstræbes et udbytte på 6,30 kr., ligesom det har været tilfældet i de foregående to regnskabsår, skriver Matas.

32 nye butikker på vej i Rødovre Centrum

Matas-kæden fyrer topchefen efter svigtende resultater

Matas-chef: Normal-kædens fremmarch er gået i stå

Normal-kæden fortsætter med butiksåbninger 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier