EjendomsWatch

Salget svigter i Matas' butikker og koster nedjustering

Resultatforventningerne til hele året sænkes med 100 mio. kr., og også salget går tilbage.

Foto: Carsten Ingemann/Jyllands-Posten

Matas nedjusterer forventningerne til sit forskudte regnskabsår 2017/18 efter et svagt første halvår præget af et mindre fald i omsætningen i materialistkædens butikker.

På årsbasis ventes nu også en svag tilbagegang i den underliggende omsætning i butikkerne mod tidligere en mindre fremgang. Samtidig skrues forventningerne til driftsindtjeningen ned med i omegnen af 100 mio. kr.

"Som følge af at salgsudviklingen i andet kvartal 2017/18 var lavere end ventet, det utilfredsstillende resultat for første kvartal 2017/18 samt en forventning om, at det nuværende pres på dækningsgraden vil fortsætte i regnskabsårets andet halvår, justeres forventningerne til helåret," skriver Matas i en opdatering om udviklingen i andet kvartal, der løb til og med september.

Der ventes nu et fald i den underliggende omsætning – det vil sige i butikker, der har været åbne i mindst et år – på mellem 0 og 2 pct. Den tidligere prognose var en vækst på 1-3 pct.

Samtidig ventes driftsresultatet før nedskrivninger på goodwill, EBITA, nu bare at lande mellem 440 og 470 mio. kr. Det skal sammenlignes med en tidligere prognose om et resultat på et højere niveau end sidste år, hvor Matas tjente 551 mio. kr.

Matas startede regnskabsåret skidt med et fald i den såkaldte like-for-like-omsætning på 2,9 pct. i første kvartal, der blev rapporteret i slutningen af august.

Ved den lejlighed erkendte finansdirektør Anders T. Skole-Sørensen over for Ritzau Finans, at ledelsen ikke stod med armene over hovedet, men årsforventningerne blev alligevel fastholdt i forventning om, at der ville blive løbet hurtigere resten af året.

Samtidig meddelte Matas, at Gregers Wedell-Wedellsborg var ansat som ny topchef med virkning fra den 1. november i stedet for Terje List, der havde været direktør gennem 17 år.

Andet kvartal har dog ikke formået at få Matas i plus for året. Væksten var bare 0,8 pct., hvilket bragte væksten år til dato på minus 1,1 pct.

Midt i nedturen fastholder Matas sin udbyttepolitik om at udbetale mindst 60 pct. af resultatet efter skat til aktionærerne.

For i år tilstræbes et udbytte på 6,30 kr., ligesom det har været tilfældet i de foregående to regnskabsår, skriver Matas.

32 nye butikker på vej i Rødovre Centrum

Matas-kæden fyrer topchefen efter svigtende resultater

Matas-chef: Normal-kædens fremmarch er gået i stå

Normal-kæden fortsætter med butiksåbninger 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier