EjendomsWatch

Boligudlejning får større skattegevinst

Med et nyt deleøkonomisk udspil vil regeringen gøre det mere attraktivt at leje bolig ud via eksempelvis Airbnb — såfremt der sker indberetning til Skat.

Foto: PR

Folk, der lejer deres bolig ud i kortere perioder via tjenester som Airbnb, skal have et højere skattefradrag. Det foreslår regeringen i et nyt deleøkonomisk udspil, skriver Politiken mandag.

Regeringen vil hæve bundfradraget fra de nuværende 24.000 kroner til 36.000 kroner i indtægter fra korttidsudlejning af helårsboliger og sommerhuse. Det højere bundfradrag bliver til gengæld gjort betinget af, at skatteyderen bruger en tredjepart – eksempelvis Airbnb – som indberetter brugernes fulde indtægter til Skat via en digital indberetningsløsning.

Målet er at gøre det attraktivt at bruge deleøkonomiske platforme, men samtidig forhindre snyd og sikre korrekt beskatning af indtægter fra udlejning.

"Regeringen ønsker at omfavne dele- og platformsøkonomi, fordi det kan skabe vækst og arbejdspladser. Og på sigt skatteindtægter i Danmark. Regeringens plan understøtter det. Kronjuvelen i det er, at det fradrag på 24.000 kroner, der i dag er for udlejning af bolig, foreslås hævet til 36.000 kroner," siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Politiken.

Sammen med erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og boligminister Ole Birk Olesen (LA) præsenterer regeringen mandag 22 initiativer om deleøkonomi.

Det nye udspil har indbygget et økonomisk incitament, der skal fremme brug af tjenester, som samarbejder med Skat. Ifølge Ole Birk Olesen har der været uklarhed om, hvor lang tid man må korttidsudleje boligen, hvis man skal overholde sin bopælspligt. Fremover vil man kunne leje sin bolig ud i en længere periode, hvis det foregår via en tjeneste, der udveksler oplysninger med skattevæsenet.

"Forslaget er, at vi giver folk en ret på 90 dage, hvis udlejningen foregår gennem et bureau, som indberetter skatteoplysninger. Hvis man ikke gør det på den måde, har man 30 dages ret," siger han til Politiken.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Politiken.)

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier