EjendomsWatch

Finanstilsynet: Banker sløser med udlån til ejendomsprojekter

Udlån til ejendomsprojekter sker i flere mindre og mellemstore banker uden krav om egenfinanisering og i modstrid med deres kreditpolitik, konstaterer Finanstilsynet på baggrund af en rundspørge.

Foto: Ritzau Scanpix/Sebastian Buur Gunvald

Lån til finansiering af projektejendomme udgør en betydelig risiko for de danske banker. Alligevel har en lang række banker ikke styr på deres kreditpolitik, når det gælder udlånet til denne type projekter.

Det er konklusionen på en spørgeskemaundersøgelse foretaget af Finanstilsynet blandt 24 mindre og mellemstore pengeinstitutter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier