København er vært for Nordea-møde om nyt hovedsæde

Et bestyrelsesmøde, der onsdag skal afgøre, hvor bankens fremtidige hovedsæde skal ligge, afholdes ikke som normalt i Stockholm.
Foto: Lorenzen Søren Jyllands-Posten
Foto: Lorenzen Søren Jyllands-Posten
AF RITZAU FINANS

Bestyrelsesmødet hos Nordea onsdag finder sted i København og ikke som sædvanligt i Stockholm.

Det erfarer det svenske nyhedsbureau Direkt.

På mødet skal der træffes beslutning om, hvorvidt bankens hovedkontor skal blive i Stockholm, eller om det skal flyttes til København eller Helsinki.

Flere analytikere regner ifølge det svenske nyhedsbureau TT med, at Nordea vælger at flytte sit domicil. Det skyldes højere omkostninger ved at være svensk baseret.

"Det seneste år har regeringen (i Sverige, red.) talt om en bankskat, derefter resolutionsafgifter og siden en bankskat igen. Man vil gerne hen på et marked, hvor man får klarhed," siger bankanalytiker Andreas Håkansson fra Excane BNP Paribas til TT.

Ikke alle venter dog en flytning, efter at tidligere forslag til skatter og afgifter er blevet mildnet af den svenske regering.

"Sandsynligheden er lavere end i starten af året, under 50 pct. Det er ikke udelukket, men vores hovedscenario er, at Nordea bliver i Sverige, indtil der dukker en mulighed op for en fusion, der gør det muligt for banken at bevæge sig ud af Norden," siger Odd Weidel fra norske Sparebank1 til TT.

Nordea begyndte i efteråret 2016 at true den svenske regering med en mulig fraflytning, og retorikken blev optrappet i løbet af foråret og sommeren 2017.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også