EjendomsWatch

Bestseller vil bygge Danmarks højeste højhus

En butiksby med restauranter, hotel og et over 200 meter højt højhus er på tegnebrættet hos modekoncernen Bestseller i midtjyske Brande. Byen skyder op i 2019. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Brande får Danmarks højeste højhus. Folkene bag planen er modekoncernen Bestseller, som har base i Brande. | Foto: PR-illustration/Bestseller

Brande får Danmarks højeste højhus. Folkene bag planen er modekoncernen Bestseller, som har base i Brande. Udover det over 200 meter høje højhus skal der bygges en butiksby med restauranter, butikker og et hotel.Spaden stikkes i jorden tidligst i 2019.

"I nu mere end 30 år har vi været glade for at være i Brande, og vi føler, at vi indgår som en naturlig del af lokalsamfundet. Det gælder både vores fysiske tilstedeværelse, de mange medarbejdere vi har, der er bosat lokalt, samt rækken af lokale initiativer, som vi gennem årene har været med til at støtte," fortæller Anders Krogh Vogdrup, projektansvarlig i Bestseller, til Vejle Amts Folkeblad.

30 butikker i byen

Da motorvejen rundt om Brande åbnede for år tilbage, forberedte Bestseller sig på en fremtidig udvidelse ved at forbinde deres nuværende arealer på indersiden af motorvejen med deres jord på den anden side af motorvejen med en tunnel, som modekoncernen selv finansierede med en tocifret millioninvestering. I mellemtiden har der været stille omkring projektet, men nu har Bestseller valgt at genåbne investeringsplanerne.

Planen er at skabe et miljø, hvor shopping bliver en integreret del af en større oplevelse med kontormiljøer, offentlige aktiviteter og uddannelser integreret i et samlet nytænkt setup. Området vil komme til at huse op mod 30 butikker, der vil være en blanding af Bestsellers egne butikker og andre butikker i og uden for modebranchen. Hertil er der planer om hotelfaciliteter, lokaler for uddannelsesinstitutioner samt en række kontorfaciliteter for Bestseller.

Danmarks højeste højhus

Det mest iøjefaldende element ved projektet bliver et centralt højhus, der er projekteret til over 200 meter.

"Det samlede byggeri er tænkt som en investering i Brande, og det planlagte højhus vil fungere som et ikon for den nye udvidelse. Det bliver et vartegn, der ud over at sætte Brande på landkortet også vil være en arkitektonisk attraktion til gavn for hotelgæster, studerende og andre brugere af bygningen, forklarer Anders Krogh Vogdrup om højhuset.

Der er endnu ikke sat en dato på, hvornår projektet forventes igangsat, men det bliver tidligst i 2019.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Vejle Amts Folkeblad.)

Erhvervsejendomme midt i Odense bliver til boliger

Domea.dk-formand om almene statslån: Spændende

Jysk ejendomsselskab køber op i Odense

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier