Danske investorer opfordres til at kigge mod udlandet

Danske ejendomsinvestorer kan med fordel blive bedre til at sprede deres investeringer på tværs af landegrænser, mener chef hos kapitalforvalteren Schroders.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Når danske ejendomsinvestorer skal ud og finde nye investeringsmuligheder, ender det lidt for ofte med, at man ikke kigger ud over sin egen andedam. Sådan lød budskabet i hvert fald fra Chris Ludlam, Head of Real Estate Capital hos den internationale kapitalforvalter Schroders, da han i sidste uge besøgte København, skriver Berlingske Business i sit annoncetillæg Ejendomme.

Han påpeger, at mange internationale investorer er begyndt at sprede sine investeringer til flere lande, men indikerede samtidig, at nordiske investorer endnu ikke er kommet med på den vogn.

"Ved ejendomsinvesteringer er der stadig en høj grad af home bias. Investorer vil typisk sige, at deres hjemmemarked har lav risiko, fordi de forstår det, og at de derfor vil have et højere afkast, hvis det skal acceptere den højere risiko ved at investere andre steder. Men faktisk kan de tværtimod opnå lavere risiko ved at sprede deres investeringer," sagde Chris Ludlam ifølge mediet.

Chris Ludlam anerkender behovet for at sætte sig grundigt ind i et marked, før man foretager investeringer, og derfor er det en fordel at have lokale folk på stedet, der kan analysere markedet. Hvis man ønsker at blive i Danmark, spår Chris Ludlam dog i samme ombæring, at tomgangen vil falde i København over de kommende år, hvorfor lejen og afkastet dermed også meget vel kan stige.

Flere og flere udenlandske investorer sætter penge i danske ejendomme

Kurt Thorsen skal trække ejendomsinvestorer til Danmark 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også