Befolkningstallet stryger i vejret i Aarhus

Mange nye tilflyttere og flere fødsler end nogensinde giver Aarhus Kommune en større befolkningsvækst end ventet.
Foto: Mathilde Bech/Jyllands-Posten
Foto: Mathilde Bech/Jyllands-Posten

Det er ikke for ingenting, der skyder mange nye boligprojekter op i Aarhus. I 2016 oplevede byen nemlig den største befolkningsvækst, så langt statistikkerne rækker, skriver JP Aarhus.

Ifølge avisen kom der i alt 5.045 nye borgere til Aarhus Kommune sidste år, hvilket er den største tilvækst i de statistikker, der går tilbage til 1985. Væksten er oven i købet knap 500 personer mere, end man havde ventet, og det skyldes både, at der er blevet født mange børn, men også antallet af tilflyttere.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) er glad for udviklingen og ser blandt andet tilvæksten som en mulighed for at udvikle byen med flere boligområder.

"Tilvæksten er et udtryk for, at Aarhus er en by, der er attraktiv at slå sig ned i og bo i, og at der her i byen er mange muligheder for både job og uddannelse," udtaler Jacob Bundsgaard ifølge mediet. 

I Aarhus boede der pr. 1. januar 2017 335.684 indbyggere, hvilket er 1,5 pct. mere end året før. Det er den næststørste stigning i de større danske byer, kun overgået af København med en vækst på 1,8 pct.

Projektsalg hitter i Aarhus 

Tre-etagers vandland på tegnebrættet i Aarhus 

Lokale firmaer skal udvikle 160 boliger i Aarhus 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også