EjendomsWatch

Små justeringer kan spare københavnske ejendomme 260 mio. kr. på varmeregningen

Med små adfærdsændringer og simple it-værktøjer kan de store københavnske ejendomme spare over en kvart milliard på varmeregningen hvert år, viser beregninger fra forsyningsselskabet Hofor.

Foto: PR/Nybolig Erhverv

Uden at gøre en overvældende indsats kan man spare en stor pose penge på varmeregningen i de store københavnske ejendomme.

Sådan lød budskabet i hvert fald fra forsyningsselskabet Hofor, da der på Københavns Rådhus onsdag skulle uddeles energispareprisen Den Gyldne Termostat. For ifølge Hofors beregninger kan store ejendomme i København spare over 260 mio. kr. i udgifter til varme ved at gøre nogle enkle ting, skriver Hofor i en pressemeddelelse. 

"Det vil samtidig give en årlig klimagevinst på godt 39.000 tons CO2. Og det her potentiale kan vel at mærke nås med simple it-værktøjer og små ændringer i adfærd. Vi skal derfor sikre, at vi får delt de bedste eksempler på god energi-adfærd og alle de smarte varmetricks, som de dygtige folk i varmekældrene har," udtaler Lars Therkildsen, adm. direktør hos Hofor.

Hofor leverer fjernvarme til over 600.000 københavnere, og selskabet er i fuld gang med at omstille sin forsyning som kan være medvirkende til, at København i 2025 opnår sit mål om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad.

"Københavns Kommune har en ambitiøs klimamålsætning om at blive verdens første CO-neutrale hovedstad i 2025, og vi er den første hovedstad i verden, der indfører intelligent energistyring på alle vores egne ejendomme. Det er vi stolte af. Samtidig skal vi i højere grad sammenligne vores bygninger med hinanden og søge inspiration hos de dygtigste varmemestre, så vi sammen kan optimere vores energiforbrug," udtaler Frank Jensen (S), der er overborgmester i København.

Skærpede byggeregler gør erhvervsbyggerier grønne

Bendt Bendtsen får vigtig rolle i arbejdet for mere energieffektive bygninger

Danmark skal gøre bæredygtige byer til eksporteventyr 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier