EjendomsWatch

Helsingør skal have nyt fodboldstadion

Helsingør Kommune bevilger millioner til et nyt fodboldstadion i byen, som to virksomheder er blevet udpeget til at stå for opførelsen af.

Foto: PR

Går alt efter planen, skal byggeriet af et nyt fodboldstadion i Helsingør gå i gang til august i år.

En dommerkomité i Helsingør Kommune har netop udpeget firmaerne Nova5 og Elkiær & Ebbeskov til at stå for projekteringen af det nye Helsingør Stadion, som får plads til op mod 4.000 tilskuere. Det skriver Helsingør Kommune i en pressemeddelelse.

Byrådet bevilger 57 mio. kr. til det nye stadion, som blandt andet skal være hjemmebane for FC Helsingør, der spiller i landets næstbedste fodboldrække.

"Vi har ønsket at forene eliteidræt med breddesporten, da vi vil have, at der er plads til alle. Derfor bliver det nye stadion langt mere end blot hjemmebane for FC Helsingør. Det bliver et kraftcenter for idræt og en række forskellige sportsgrene samtidig med, at hele området bliver et samlingspunkt for både børn, unge og voksne i Helsingør. Ikke blot når FC Helsingør spiller kampe, men alle ugens syv dage fra morgen til aften," udtaler Jens Bertram, formand for Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget i Helsingør Kommune.

Det nye stadion vil få en kunstgræsbane, der i modsætning til en almindelig græsbane kan tåle mere slid og derfor er egnet til et større antal aktiviteter. Lokalplanen for området er i høring frem til 9. marts, men byggeriet forventes at finde sted fra august i år til marts 2018.

Helsingør Stadion kommer hovedsageligt til at bestå af ståpladser, da der blot er planer om at lave 350 siddepladser. Stadion skal bygges over tre faser, hvor de 57 mio. kr. fra byrådet går til den første fase. I de næste to faser skal stadion udbygges til andre idrætsfaciliteter.

Boligforening bygger sportscollege til Næstveds sportstalenter

Ejendomssalg redder skidt år for fodboldklub 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier